Nacht van het Stripverhaal in Stripmuseum Brussel met Japans tintje

Op zaterdag 6 augustus is het tijd voor de tweede Nacht van het Stripverhaal in Stripmuseum Brussel met een Japans tintje!

affiche-nuit-de-la-bd-2016-def

Een geest in het museum? Nee, het is de Nacht van het Stripverhaal, een zomernacht met een activiteitenprogramma voor jong en oud. In het kader van de 150e verjaardag van het diplomatiek verdrag tussen België en Japan staan de relaties tussen deze landen centraal, door het oog van het stripverhaal.

De deuren openen om 18.45 uur en vanaf 19.30 uur zal het programma van start gaan met onder andere een kendo en Iaido demonstratie door Butokukan, maar je kunt ook ervoor kiezen om de film My Neighbour Totoro te kijken. Verder op de avond is er een documentaire te zien over Olivier Martin, een Europese striptekenaar in Japan. Daarnaast is het mogelijk om hem te ontmoeten. Dit is wel Franstalig.

Er is ook een geïllustreerd concert die je kunt bijwonen; dit houdt in dat je Japanse muziek hoort op de tekeningen van Frank Pé en Olivier Martin. Er zullen ook korte films van Osamu Tezuka te zien zijn en een ontmoeting met Frank Pé rond Ragebol in Japan. In de tussentijd zul je vast trek krijgen in wat lekkers, de Brasserie Horta en Boekhandel Slumberland blijven open tijdens deze nacht. Ook is het mogelijk om tussen 19.00 en 21.00 uur deel te nemen aan de rondleidingen in het museum.

Wil je deze Nacht van het Stripverhaal willen bijwonen, dan kun je deze kopen aan de balie voor € 16,00 per persoon (voor kinderen onder de 12 is het € 8,00). In de voorverkoop ben je € 1,50 goedkoper uit, reserveren kan via onder andere e-mail en de telefoon. Meer informatie is te vinden op deze pagina. Stripmuseum Brussel is te vinden aan de Zandstraat 20 in de hoofdstad van België.

Bron: Stripmuseum Brussel

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?