IOC keurt vijf nieuwe sporten goed voor Tokyo 2020

De Olympische Spelen in Rio is volop nog in gang, maar dat wil niet zeggen dat de voorbereidingen voor de volgende Olympische Spelen over 4 jaar in Tokyo stilliggen. Het Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft namelijk deze week besloten welke vijf nieuwe sporten toegevoegd worden aan het sportprogramma.

Deze 5 sporten worden toegevoegd bij de 28 al bestaande Olympische sporten.

Tokyo 2020

Eén van de sporten die het organisatiecomité voor Tokyo 2020 graag wilde terugzien zijn honkbal en softbal. Er werd eerder al gesproken over de mogelijkheid dat deze sporten terug zouden komen naar Tokyo 2020. En het goede nieuw is dat deze sporten terugkomen naar de Olympische Spelen. Naast honkbal en softbal zijn de sporten karate, skateboarden, sportklimmen en surfen toegevoegd aan het programma voor Tokyo 2020.

Voor sportklimmen en skateboarden waren plannen om dit in tijdelijke locaties in stedelijke omgevingen te installeren. Het toevoegen van deze sporten markeert een historische stap in het brengen van de Spelen naar jongeren en het reflecteren van de trend van het verstedelijken van de de sport. Het betrekken van jongeren vindt het organisatiecomité voor Tokyo 2020 zeer belangrijk, omdat men graag de sport naar de jeugd wil brengen.

De opname van de nieuwe sporten zullen 18 evenementen en 474 athleten toevoegen, met een gelijk aantal vrouwen en mannen. Behalve voor honkbal/softbal, welke hetzelfde aantal teams heeft, maar andere spelertotalen zullen hebben. Softbal heeft namelijk teams van 15 spelers, terwijl honkbalteams er 24 hebben.

Bron: IOC

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?