Anime Herfst 2016: 10 titels om naar uit te kijken!

This post is also available in: English

De herfst komt eraan! En bij elk nieuw seizoen horen gelukkig ook nieuwe anime series en films. Hieronder vind je een lijst van de 10 titels waar wij naar uitkijken, op volgorde van verschijningsdatum.

Watashi ga Motete Dousunda (Kiss Him, Not Me)

Watashi_ga_Motete_DousundaType: Anime
Studio: Brain’s Base
Genres: Komedie, Omgekeerde Harem, Romantiek, School, Shoujo
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Junko

Start uitzending: Oktober 2016
Aantal afleveringen: Onbekend

Kae Serinuma was een fujoshi, een vrouwelijke otaku, met overgewicht totdat haar favoriete anime karakter doodging en ze gewicht verloor door de stress. Wanneer ze, na haar periode van rouw, weer naar school gaat behandeld iedereen haar anders. Vier aantrekkelijke jongens vragen haar zelfs mee uit, maar Kae wil eigenlijk liever dat de jongens elkaar zouden daten.

Aangeraden door Yuki:
Meestal heb ik het niet zo op harem anime, maar deze spreek mij aan vanwege de setting, de humor en de obsessie van het hoofdkarakter met shounen ai. Daarnaast ben ik recent begonnen met het lezen van de manga en kan ik hier geen genoeg van krijgen. Ik kan niet wachten om deze anime te kijken!

Fune Wo Amu

Fune_wo_AmuType: Anime
Studio: Zexcs
Genres: Onbekend

Start Uitzending: Oktober 2016
Aantal afleveringen: Onbekend

Gebaseerd op de gelijknamige roman door Shion Miura.

Mitsuya Majime is een niet zo succesvolle zakenman, hij heeft meer liefde voor lezen en heeft zelfs diploma’s in het taalgebied. Dit valt de twee woordenboekmakers Masashi Nishioka en Kouhei Araki op die hem graag in hun team zouden hebben en zijn hulp kunnen gebruiken bij hun plan om een nieuw soort woordenboek te ontwikkelen. Daarnaast zijn ze op zoek naar een vervanger voor Araki zelf die door persoonlijke omstandigheden minder wil werken. Natuurlijk speelt zich ook een liefdesverhaal af in deze serie.

Aangeraden door Anvica:
Het volwassen karakter van deze anime trok mij aan. Het is vaak leuk om herkenbare dagelijkse situaties terug te zien in anime die niet over school of magie gaan. Het lijkt me eens wat anders om een serie te zien met meer mannelijke karakters die een normaal werkend leven leiden. Ook de tekenstijl zoals die er nu uitziet vind ik aantrekkelijk.

Occultic;Nine

Occultic;NineType: Anime
Studio: A-1 Pictures
Genres: Sci-fi, Mysterie, Paranormaal

Start Uitzending: Oktober 2016
Aantal afleveringen: Onbekend

Gebaseerd op de gelijknamige light novel van Chiyomaru Shikura.

Yuuta Gamon is eigenaar van een blog en droomt ervan om snel rijk te worden. Met dit doel besluit hij samen te werken met een groep excentrieke mensen. Samen met hen probeert hij paranormale zaken te ontrafelen en antwoorden te vinden wat mogelijk leid tot grote veranderingen in de wereld.

Aangeraden door Cypher:
Ik ben altijd wel in voor een goeie mysterie anime en verwacht dat Occultist;Nine mijn behoefte aan mysterie en het paranormale weet te vullen. Kijk ook uit naar de verschillende karakters en de interactie onderling. Heb wat betreft de animatie en stijl vertrouwen in A-1 Pictures welke al een aantal grafisch indrukwekkende anime gewerkt heeft waaronder twee van mijn favoriete titels, “Shigatsu wa Kimi” no “Uso en Shinsekai yori”. In beide van deze titels weten ze de sfeer erg goed over te brengen in de anime en is de animatie vrijwel nooit een afleiding voor het verhaal.

Uta no☆Prince-sama Maji LOVE Legend Star

Uta_no_Prince-sama_Maji_LOVE_Legend_StarType: Anime
Studio: A-1 Pictures
Genre: Komedie, Drama, Romantiek, Omgekeerde Harem, Muziek

Start Uitzending: 1 Oktober 2016
Aantal Afleveringen: onbekend

Uta no☆Prince-sama Maji LOVE Legend Star is het vierde seizoen van de Uta no☆Prince-sama serie en gaat verder waar seizoen drie, Uta no☆Prince-sama Revolutions, gebleven is. Het meisje van dit verhaal, Haruka Nanami, is inmiddels songwriter en werkt nu bij Shining met de boyband ST☆RISH en veteranen idol groep QUARTET NIGHT. Seizoen drie eindigde met de komst van een nieuwe groep genaamd HE★VENS van de label Raging Entertainment – die een behoorlijke indruk lijkt te maken – terwijl er tussen de twee eerstgenoemde groepen al een competitie gaande was. Wie gaat de het internationale sportevenement Triple S openen?

Aangeraden door Fran:
Uta no Prince-sama is echt een guilty pleasure, deze reverse harem over mannelijke idols en een meisje die de liedjes schrijft voor deze jonge mooie mannen. Iedereen is onder de indruk van het meisje met de enge ogen, maar een idol mag geen relatie aangaan en dat maakt het ervan dat er een bepaalde spanning heerst in de serie. Daarbij komen er soms nog van die cheesy liedjes voorbij, waarbij je soms niet weet of je nu moet meezingen of moet lachen. Ik kan mij altijd wel vermaken met UtaPri en kijk met smart uit naar het nieuwe seizoen. Verstand op nul en kijken maar!

Gakuen Handsome

Gakkuen_HandsomeType: Anime
Studio: Onbekend, via crowdfunding campagne geld verzameld om deze anime te maken door Tohoku Penet.
Genres: Komedie, Parodie, School, Shounen ai
Gebaseerd op de gelijknamige game door Tohoku Penet

Start uitzending: 4 Oktober 2016
Aantal afleveringen: 12

Het verhaal speelt zich af op de Baramon High School, een privéschool voor jongens waar alleen de beste leerlingen naartoe gaan. Uiteraard bied de school vele mogelijkheden voor vriendschappen, liefde en het daarbij horende conflict. De zeventienjarige hoofdpersoon zijn leven zal zeker de nodige veranderingen ondergaan.

Aangeraden door Yuki:
Deze serie is een parodie serie, dit is al gelijk te zien aan de tekenstijl. Hierbij worden vele aspecten van bepaalde anime tekenstijlen uitvergroot en belachelijk gemaakt. Zo worden ook over shounen ai en school anime in deze serie grapjes gemaakt. Het lijkt mij een leuke serie om te kijken, ik hoop dat deze grappig is want ik ben niet bekend met de game. De voornaamste reden om deze serie aan te raden, ook al is het een beetje een gok, is de lengte van de afleveringen. Deze zijn slechts 3 minuten lang, dus je verliest er niet veel tijd op al zou de serie minder goed zijn en wellicht geniet je er wel heel veel van!

Natsume Yuujinchou Go

Natsume_Yuujin-Chou_GoType: Anime
Studio: Shuka
Genres: Drama, Fantasie, Shoujo, Slice of Life, Bovennatuurlijk.

Start Uitzending: 5 Oktober 2016.
Aantal afleveringen: Onbekend

Gebaseerd op de gelijknamige manga van Yuki Midorikawa.

Dit is al het vijfde seizoen van de populaire serie met in de hoofdrol Natsume Takashi die de taak van Youkai hun naam teruggeven heeft aangenomen nadat zijn grootmoeder Reiko die af heeft genomen tijdens weddenschappen met de youkai en in een speciaal boek heeft verzameld. Het verhaal vervolgt waar seizoen 4 is gestopt.

Aangeraden door Anvica:
Natsume Yuujinchou volg ik al vanaf het eerste seizoen, ik vind het een fijne anime die niet stressvol of heel spannend is maar heel fijn kijkt. Het idee van youkai en wezens kan eng gemaakt worden maar dat is bij deze serie absoluut niet zo. Je houdt er een licht gevoel aan over wanneer je weer een episode hebt gezien en dit zorgde ervoor dat ik ondanks dat er steeds nieuwe seizoenen komen ik altijd weer opnieuw wil kijken.

Bungou Stray Dogs 2nd

Bungou_Stray_Dogs_2nd_SeasonType: Anime
Studio: Bones
Genres: Mystery, Seinen, Bovennatuurlijk

Start Uitzending: 6 Oktober 2016
Aantal afleveringen: 12

Dit is seizoen 2 van Bungou Stray Dogs anime.

Nakajima Atsushi is weggestuurd uit het weeshuis, nu heeft hij geen voedsel of een plek om te wonen. Als hij zowat uitgehongerd bij een rivier staat spot hij een man die zelfmoord probeert te plegen en redt hem. Hij heet Osamu Dazai en maakt samen met zijn partner Kunikida deel uit van een speciaal detective team. Met hun bovennatuurlijke krachten lossen ze zaken op die te heftig zijn voor de politie of zelfs de militaire dienst. Op het moment dat Atsushi in de regio verschijnt maken ze jacht op een tijger, die op een of andere wijze gelinkt is aan Atsushi. Dit kan nog een bijzonder avontuur worden voor hem met deze ontwikkeling.

Aangeraden door Anvica:
De genres mysterie en seinen zijn beiden dingen die me wel boeien, de verhalen gaan dan net wat dieper voor mijn gevoel. Nu weet ik niet of dat voor deze anime ook geldt maar alleen de titel sprak me al aan om hier aandacht aan te besteden. De tekenstijl zelf is niet geheel aan mij besteed maar dat mag zeker niet de pret van het ontdekken van het verhaal drukken. Dat de naam van auteur Osamu Dazai, die in het echte leven ook geregeld zelfmoord heeft willen plegen en daar uiteindelijk in slaagde, gebruikt wordt was een kleine bonus voor mij.

Kubikiri Cycle: Aoiro Savant to Zaregoto Tsukai

Kubikiri_Cycle_Aoiri_Savant_to_ZaregototsukaiType: OVA
Studio: Shaft
Genres: Actie, Drama, Mysterie, Bovennatuurlijk
Gebaseerd op de Zaregoto roman series door Isin Nisio en Take.

Start uitzending: 26 Oktober 2016
Aantal afleveringen: 8

De serie volgt de hoofdpersoon “I” en de moorden en mysteries die hij tegenkomt. Hij probeert tevergeefs zichzelf er buiten te houden, maar in plaats daarvan raakt hij er steeds meer in betrokken. Ook al lijkt het alsof hij veel kan betekenen, komt hij er toch altijd achter dat wat hij ook doet uiteindelijk niets uitmaakt.

Aangeraden door Yuki:
De tekenstijl is, voor zover te zien, erg mooi en doet me denken aan de stijl van Bakemonogatari. Dit is niet raar aangezien deze serie door dezelfde studio geproduceerd wordt. Het verhaal klinkt mysterieus en interessant. Verhalen waarin hoofdpersonen uiteindelijk weinig controle kunnen uitoefenen spreken mij aan, omdat je hier vaak ook de psychologische en sociale gevolgen van terug krijgt te zien. Als de genres en het verhaal jou ook aanspreken: Veel kijkplezier!

Drifters

DriftersType: Anime
Studio: Hoods Drifters Studio
Genres: Actie, Komedie, Fantasie, Seinen
Gebaseerd op de gelijknamige manga van Kouta Hirano.

Start Uitzending: 7 oktober 2016
Aantal afleveringen: Onbekend

Ondanks het feit dat hij zijn tegenstander weet te verslaan raakt Toyohisa Shimazu ernstig gewond. Terwijl hij het slagveld verlaat word hij plots getransporteerd naar een aparte plek, een gang vol met deuren. Hij word door één van deze deuren gestuurd en beland in een andere wereld samen met andere krijgers welke ook naar deze wereld gestuurd zijn. Deze mensen worden de Drifters genoemd.

Aangeraden door Cypher:
Drifters beloofd een anime te worden die niet bang is om duister te worden waar nodig, wat te merken is aan de hoeveelheid gore in de trailer. Dit hele idee werkt ook omdat het zich in een de jaren 1600 lijkt af te spelen wat toch vaak als een donkere periode word geschetst. Kijk er ook naar uit om te zien hoe de dynamiek tussen de verschillende krijgers gaat zijn. Wat betreft het verhaal geeft het idee van meerdere werelden me de hoop dat het meer diepgang gaat krijgen dan initieel misschien verwacht.

Kagerou Daze: In a Day’s

Kagerou_Daze_In_a_DaysType: Film
Studio: Aniplex
Genres: Comedy, Magic, Romance, Sci-Fi, Slice of Life, Supernatural
Gebaseerd op de Kagerou Daze roman series door Jun en Sidu.

Start uitzending: November 2016

Shintarou Kisaragi is een NEET die zichzelf 2 jaar lang opgesloten heeft in zijn kamer. Een jaar geleden ontmoette hij een cyber meisje genaamd Ene, zij verscheen op zijn computer scherm nadat hij een anonieme e-mail ontving. Op een dag, nadat Ene heeft lopen klooien met Shintaro’s PC, gaat hij voor het eerst in twee jaar weer naar buiten.

Aangeraden door Yuki:
De verhaallijn en genres van deze anime lijken me een interessante combinatie. Daarbij heb ik het promotiefilmpje van 30 seconde gekeken en grepen de muziek, de tekenstijl, de animatie, het kleurgebruik en de stem aan het einde van de video mijn aandacht. Om deze redenen lijkt het mij in ieder geval de moeite waard om deze film te gaan kijken!

Wij zijn benieuwd naar deze series, jullie ook? Heel veel kijkplezier!

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?