砂月 -SATSUKI- en ANCIENT MYTH naar Metal Female Voices Festival XIII

Voor de liefhebbers van female fronted bands bestaan er diverse festivals en Metal Female Voices Festival is één van de bekendere festivals in Europa. Diegene die daarnaast ook iets met Japan hebben, kunnen ook dit jaar op dit festival terecht.

砂月 -Satsuki- zal een akoestische set ten gehore laten brengen op de vrijdagavond voor het Metal Female Voices Unplugged met een aantal vrouwelijke zangeressen die te gast zijn op het metalfestival. Een unieke gelegenheid om interessante optredens te zien. Mike LePond (Symphony X, Silent Assassins) en Joop De Rooij zijn ook aanwezig op de vrijdag voor de akoestische set. Daarnaast zal hij aanwezig zijn om zijn muziek, schilderijen en zijn kledingmerk te promoten. Zijn schilderijen zijn te zien in de VIP area, maar ook deels bij zijn stand. Agentschap Too Wild liet ook weten dat 砂月 -Satsuki- 16 oktober naar Griekenland gaat voor ene optreden die onderdeel is van de Epocalipse tour.

De symphonische metalband ANCIENT MYTH zal op de zaterdag van het metalfestival een optreden geven. Het is voor de band de eerste keer dat ze buiten Japan mogen optreden. De band is actief sinds 2002 en heeft al diverse releases op hun naam staan, waaronder het vierde album Aberration die in juni dit jaar uitkwam in diverse edities: een Engelse en een Japanse en een gemixte versie. ANCIENT MYTH bestaat uit zangeres Michal, gitarist Izo, bassist Naoki, toetseniste Puzzy en drummer PePe.

Het festival is een metalfestival gewijd aan zangeressen, opgericht in 2003. Het festival wordt vanaf het begin georganiseerd in Belgie en sinds de derde editie in de Oktoberhallen in Wieze. Er hebben al diverse grote namen opgetreden, waaronder Epica, Nightwish, After Forever, Tarja, Arch Enemy en Lacunal Coil. Het festival biedt gelegenheid voor grote en kleine namen om op te treden. Wat betreft Japanse bands hebben Pinky Doodle Poodle en Magistina Saga al eens mogen optreden op dit festival.

mfvf2016

De dertiende editie vindt plaats op 21, 22 en 23 oktober in Oktoberhallen in Wieze. VIP kaartjes zijn uitverkocht, maar er zijn nog steeds kaartjes verkrijgbaar voor de zaterdag, zondag of een combi ticket.

Bron: Metal Female Voices Festival

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?