Japan Open Cafe met sprekers Cécile van Oppen en Cees Vervoorn

De Leidse Alumni Kai “Van hier tot Tokyo” organiseert in samenwerking met de Nederlands-Japanse Vereniging (NJV) het tweemaandelijkse Japan Open Café. De volgende editie is op woensdag 28 september in Den Haag. 

japanopencafe

Dit café staat in het teken van de volgende Olympische (zomer) Spelen in 2020: in Japan! Na Rio is het nu tijd om vooruit te kijken naar de plannen voor de Olympische Spelen in Tokyo. De Nederlandse overheid en een aantal Nederlandse bedrijven zijn al een tijd bezig om hier ook een bijdrage aan te leveren, bijvoorbeeld op het gebied van verduurzaming van de Olympische Spelen en natuurlijk met een aantal sport-gerelateerde activiteiten. Tijdens Japan Open Café zullen twee sprekers de microfoon tot zich krijgen om de bezoekers te informeren.

Over de sprekers

Cécile van Oppen is oprichter van adviesbureau Copper8, dat werkt aan duurzame doorbraken in de maakindustrie. Voor de Olympische Spelen, met als eerste de focus op Tokyo 2020, werkt ze met collega-bedrijven aan plannen hoe de OS duurzamer kunnen worden. Wat dit betekent voor Tokyo 2020 en hoe ze te werk gaat, deelt ze tijdens het café.

Cees Vervoorn is lector Topsport en Onderwijs bij de Hogeschool & Universiteit van Amsterdam. Binnen de Nederlandse activiteiten gericht op Tokyo 2020 werkt hij op het thema Sport Science aan het verder versterken van de samenwerking tussen Nederland en Japan op het gebied van sportonderzoek- en innovatie. Hierover zal op op de 28e meer vertellen.

Het Japan Open Café heet iedereen met een interesse in Japan welkom! Het doel is om op informele wijze een platform te creëren voor mensen die zakelijk of uit interesse met Japan bezig zijn, in wat voor vorm dan ook. De organisatie wil de mogelijkheid bieden om connecties op te doen, kennis te delen en ideeën te bespreken met mensen uit verschillende sectoren en uiteenlopende achtergronden. De locatie is Bazaar of Ideas aan Hoefkade 11 in Den Haag.

Bron: Japan Open Café

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?