CD Review: T.M. Revolution – Raimei

Raimei is de nieuwste single van T.M. Revolution en kwam begin september uit in Europa. De single bestaat uit 1 nieuw lied, die ook gebruikt word als themalied in de nieuwe film Thunderbolt Fantasy. De film is een Japanse en Taiwanees co-productie waarin de acteurs poppen zijn. En dan hebben we het niet over poppen die je in een horror film zou zien, maar echt gedetailleerde poppen. Er is ook een serie ervan die erg populair blijkt te zijn, het gaat over fantasy en samurai’s, dus mocht je interesse hebben kun je dit ook opzoeken.

 
tmrevolution-raimei-artwork

Tracklist:
01. Raimei

 

T.M. Revolution is het solo project van Takanori Nishikawa. Hij is een Japanse zanger en acteur geboren op 19 September 1970. De naam T.M. Revolution staat voor Takanori Makes Revolution. Veel liedjes worden geschreven door Akio Inoue en gecomponeerd door Daisuke Asakura. Hij is al actief sinds 1996, in dat jaar kwam zijn eerste single Dokusai -monopolize- uit. Later dat jaar werd zijn derde single HEART OF SWORD ~Yoake Mae~ gebruikt als derde eind lied van de anime serie Rurouni Kenshin. Ook zijn 5 liedjes gebruikt voor Moble Suit Gundam Seed. Zijn meest recente album is 2020 -T.M.Revolution ALL TIME BEST- die in mei dit jaar uitkwam. Voor Raimei kwam er de single Committed RED / Inherit the Force uit in april dit jaar.

Terug naar Raimei. De cover van de single is in zwart in wit, waarop een grote draak te zien is. Op het eerste gezicht is niet echt zien waar de single over gaat. Bovenaan op de rug van de draak is subtiel de titel van de single te lezen. Eenmaal wetende wat Raimei betekent, zouden de grijze gedeeltes op de cover donder kunnen voorstellen.

Het lied begint met het geluid van donder en begint meteen heel snel zonder opbouw. T.M. Revolution stem klinkt goed en krachtig in Raimei. Het lied heeft een snel ritme en er is een goede beat te horen. Er wordt goed gebruik gemaakt van elektrische gitaren in dit popliedje. Raimei lijkt instrumentaal weinig afwisseling te hebben, het klinkt haast repetitief. Na het midden van het lied is er wel afwisseling te horen door middel van een rustig stuk, wat Raimei lijkt te redden van de herhaling.

De muziekvideo van Raimei gebruikt dezelfde artstijl die je ziet terugkomen bij de cover. Het is erg artistiek en bevat elementen van zwaarden en de samurai. Daarom is het ook begrijpelijk waarom er gekozen is voor een draak op de coverart. De cover past hierdoor bij de single passen en de muziekvideo, gezien het aansluit bij het liedje. Ook past het lied bij de film waarvoor het liedje gemaakt is.

Het is niet het beste lied van T.M. Revolution, maar de muziek past wel bij T.M. Revolution. Volg je de muzikant wat langer, dan zul je niet teleurgesteld raken. Eén lied is weinig voor een single, maar T.M. Revolution laat wel zien dat hij nog steeds actief is. Het is nu alleen maar afwachten tot een nieuw album!

Score: 70/100

Eén gedachte over “CD Review: T.M. Revolution – Raimei

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?