CD Review: Guitar Wolf – T-Rex From A Tiny Space Yojouhan

In het weekend van zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober komt Jet Rock’n’Roll band Guitar Wolf naar Nederland toe met maar liefst twee optredens. De tour heet ‘Yojouhan Strikes Back’ en deze naam slaat op het twaalfde album dat kortgeleden uitkwam. Deze heet namelijk: T-Rex From A Tiny Space Yojouhan. Fans van Guitar Wolf hebben maar liefst drie jaar moeten wachten tot dit nieuwe album uitkwam met 11 gloednieuwe tracks. Natuurlijk hebben wij van AVO hier een review over geschreven. Dus lees lekker mee om een sfeerimpressie te krijgen van het nieuwste album van Guitar Wolf.

guitar-wolf-t-rex-from-a-tiny-space-yojouhan

Tracklist:

01. Jet Reason
02. T REX From a Tiny Space Yojouhan
03. Ameba Love Song
04. Alain Delon’s Revenge
05. Lovers’ Lake Town
06. Sea And Cola
07. Nessie Moon
08. Ninja Season
09. The Queen Of Bermuda
10. Soviet Hiroshi
11. In the Galaxy

Voor mij was Guitar Wolf een totaal nieuwe ervaring en heb ik nog nooit eerder muziek van hun geluisterd, maar wat mij vooral opviel was dat de titels van de nummers op het album soms best wel humoristisch klinken. Guitar Wolf bestaat al sinds 1987 en is begonnen als garage rock band met noise er doorheen. Later kwamen ze zelf met de term Jet Rock’n’Roll waarmee ze hun muziek omschreven. Bij het horen van Guitar Wolf krijg je een echt 80s rock vibe mee en is er op een opzicht gelijk te horen dat de muziek van Guitar Wolf is.

De albumhoes is lekker opvallend en het zou zeker de aandacht trekken wanneer deze in een winkel zou staan. De gele achtergrond knalt echt naar voren, net als de muziek van Guitar Wolf zelf. De hoes laat ook meteen duidelijk zien dat het om 80s rockmuziek gaat naar mijn mening omdat de foto die gebruikt is op een oudere foto uit de 80s lijkt.

Het gehele album knalt als het ware echt je speakers uit met al het volume,het lawaai, het geschreeuw, de rockende gitaren en de drums wat vrij typerend is voor Guitar Wolf als je naar andere nummers van de band gaat kijken. Echter viel het op dat bijna bij elk nummer wel iets van noise over de zang heen zit, Jet Reason laat dit goed horen als opening van het album met ontzettend veel noise en veel volume, maar bij Soviet Hiroshi is dit geheel anders. Hier lijken de vocalen clean te zijn in vergelijking met de andere nummers. Ook heeft Soviet Hiroshi een wat kalmere beat, net of het lijkt of hiermee een beetje het einde van het album wordt ingeluid.

Hoewel elke titel op het album Engelstalig is wordt geen een enkel nummer in het Engels gezongen. Wel worden de woorden die in de titels zijn genoemd meestal meerdere keren genoemd in het desbetreffende nummer. Dit was wel een opvallend iets omdat je meestal bij een Engelstalige titel ook een Engelstalig nummer zou verwachten.

Eigenlijk is de gehele CD ontzettend catchy en heerlijk energiek. Maar twee nummers die hier echt nog wel extra uitspringen zijn Ninja Season en In the Galaxy. Deze twee nummers springen er extra uit omdat hier meerdere vocalen worden gebruikt. Het is hier net of de rest van de band de zanger beantwoorden door hem na te zeggen of juist tegelijkertijd mee te zingen, dit versterkt de vocalen in het nummer erg goed.

Het album is gloednieuw en is online verkrijgbaar. Je kan alleen een audio versie kopen die je dan online kan downloaden, een CD album of zelfs een supergave vinyl plaat voor de echte liefhebber! Het vinyl ligt wel een stuk hoger qua prijs maar is zeker de moeite waard.

Cijfer: 78/100

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?