TomoFair 2016: Shoppen, shoppen, en nog eens shoppen!

Dit jaar besloot Stichting Tomo om voor de verandering TomoFair voor twee dagen te houden. TomoFair 2016 vond plaats op 1 en 2 oktober op dezelfde locatie als de vorige editie. Het trok ook dit jaar weer behoorlijk wat mensen, zo waren er ook nieuwsgierige mensen die nieuw zijn met de Japanse cultuur. Zeer positief dus!

Gelukkig was er buiten ook genoeg te doen zodat de drukte wat beter verdeeld was. Er was een springkussen, DDR en karaoke waar mensen vrolijk mee zongen. Deshima Sounds draaide muziek en TomoTaste was ook weer van de partij. Het kraampje waar de Japanse poffertjes (aka takoyaki) te krijgen waren zag er heel leuk uit, het was namelijk helemaal verkleed in een Japanse sfeer. De andere kraampjes waren helaas een beetje kaal aangekleed en hadden naar mijn mening ook wat leuks mogen hebben om het op te fleuren. Er was in ieder geval redelijk wat variatie in voedsel en je kon natuurlijk ook nog langs bij het Cherry Pie Maid Cafe, zoals gewoonlijk waren zij er ook weer bij. Er was een afgesloten stukje waar het maid cafe zat en je in rust even wat kon gaan eten en/of drinken.

Daarnaast werd er door Stichting Tomo via Facebook aangegeven dat er ook een speciale voorstelling zou zijn, deze bleek een optreden te zijn van The Originals Brassband. Niet helemaal Japan gerelateerd, maar alsnog een heel leuk optreden om gezien en gehoord te hebben! Ook was er de Cosplay Catwalk waar je even je cosplay kon showen aan het einde van de show begon het te regenen waardoor het publiek begon uit te dunnen. Gelukkig regende het niet het hele weekend door dus kon je alsnog veel buiten zitten en van de activiteiten genieten.

Op zaterdag was er ook nog de bingo waar je leuke prijzen kon winnen. En dan had je binnen nog games die je kon spelen, deze werden gebracht door GameRoomS. En dan waren er natuurlijk ook een hele hoop kraampjes binnen, dit is natuurlijk het belangrijkste als je aan TomoFair denkt, er waren veel verschillende kraampjes aanwezig en er was voor iedereen eigenlijk wel wat leuks. Zo had je kraampjes met make-up, bonsai boompjes, Japanse mode, artists, knuffels, model kits, en natuurlijk anime merchandise. Hier was natuurlijk het meest van, maar gelukkig was er toch nog wat variatie!

Natuurlijk is TomoFair voornamelijk gericht op het shoppen, maar toch zou het leuk zijn om iets meer activiteiten te introduceren, want na een paar keer rondlopen heb je het eigenlijk alweer gezien.

Fotografie: Kuro

Kuro

Evenement verslaggever en fotograaf voor AVO Blog

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?