Tentoonstelling In praise of waves in workspacebrussels

Vanaf woensdag 12 oktober opent de tentoonstelling In praise of waves in workspacebrussels met daarin diverse werken die de Japanse cultuur als inspiratiebron gebruikt hebben.

In Praise of Waves onderzoekt de vele manieren waarop de Japanse cultuur een bron van inspiratie is in de vandaags hedendaagse kunst. Bij het bezoek aan deze expo zul je in aanraking komen met een reeks van installaties, optredens, keramiek, video’s en grafisch werk die een breed overzicht geeft van verschillende horizons dat kunstenaars met Japanse wortels of fascinaties aan het ontdekken zijn. Tussen dit alles door slingert de vormvan de golf, als symbool van een diep besef dat de cyclische opkomst en opgang, winter en zomer in een voortdurende stroom verbindt.

In totaal werken 14 kunstenaars aan deze tentoonstelling, waaronder Morgan Beringer, Ruta Butkute, Honoré d’O, Kosi Hidama en Koyuki Kazahaya.

Op woensdag 12 oktober zal de tentoonstelling geopend worden om 18.00 uur met interventies van Eric Joris en Miko Takahashi en zullen er lezingen gegeven worden door Mieke Nakamura-Horckmans, Jan Schmidt en Eric Joris. Ook zullen en documentaires te zien zijn. Op zaterdag 12 november sluit de tentoonstelling met hoe het opent; er zullen interventies zijn van Yumi Osanai, Virginie Molly en Emi Kodama met daarnaast een aantal documentaires. Deze sluiting begint om 16.00 uur.

Tussen 12 oktober eb 12 november zal In Praise of Waves te bekijken zijn op woensdag en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur of op afspraak. Workspacebrussels is te vinden aan de Onze-Lieve-Vrouw van Vaakstraat 83 (rue Notre Dame du Sommeil 83) in Brussel.

In Praise of Waves is onderdeel van #JPN(B)XL, een focusprogramma op Japan georganiseerd door BOZAR, CC Strombeek, KMKG en workspacebrussels.

Bron: workspacebrussels

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?