Hideyuki Ishibasi met solotentoonstelling in IBASHO

IBASHO presenteert een solotentoonstelling van de jonge Japanse kunstenaar Hideyuki Ishibasi. Ishibashi heeft een zeer persoonlijke en atypische benadering van zijn fotografische praktijk ontwikkeld. Sinds hij vier jaar geleden in Frankrijk is gaan wonen, werkt hij vooral met gevonden foto’s uit antiekmarkten, willekeurige ansichtkaarten, beelden van Google Street View, en anonieme online afbeeldingen. Door hen zorgvuldig te ontdoen van de vorige betekenissen en nieuwe reconstructies met de beelden te maken, creëert hij nieuwe beelden.

Hideyuki Ishibasi - Présage

In zijn reeks Présage maakt Ishibashi mysterieuze collage’s van die oude foto’s die hij op rommelmarkten vond. Hij knipt beelden uit, voegt elementen toe, en laat zowel het eindresultaat als zijn werkwijze zien. Het resultaat is deels een collage, deels een conceptuele schets en bestaat ​​ergens tussen ”werkelijkheid” en een ”verzinsel van uw verbeelding“.

De tentoonstelling presenteert ook zijn project Other Voices, waarin Ishibashi experimenteert met een methode van gelaagdheid: hij scant en print de negatieven, herfotografeert ze met een Polaroid camera, scant deze polaroids, drukt ze af, en herhaalt vervolgens meerdere malen deze methode.. Door middel van dit ‘multi-layered’ proces, onderzoekt Ishibashi of een persoonlijk beeld zijn eigen tijd kan verliezen en het zo een beeld van een andere tijd wordt.

De solotentoonstelling is vanaf donderdag 20 oktober tot en met zondag 20 november te bekijken. Op zondag 20 november zal Hideyuki Ishibasi aanwezig zijn om de tentoonstelling af te sluiten. Galerie IBASHO is te vinden aan de Tolstraat 67 in Antwerpen en is geopend van vrijdag tot en met zondag van 14.00 tot 18.00 uur en op afspraak.

Bron: IBASHO

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?