Graficus Yuriko Miyoshi stelt werken tentoon in Galerie RUIMTE

Deze maand oktober kun je een aantal geselecteerde werken zien van Yuriko Miyoshi in Galerie RUIMTE in Gouda.

yurikomiyoshi2016

In haar werken komen verschillende thema’s naar voren, zoals reizen, muziekinstrumenten, landkaarten, herinneringen, waargenomen door Japanse ogen en vertaald in prachtige kleurenetsen op Japans papier. Rembrandt hield ook van Japans papier en gebruikte het voor zijn etsen. Yuriko maakt sommige houtsnede in de Japanse Ukiyo-e techniek. Haar kopie-ets techniek heeft ze op haar eigen manier ontwikkeld. Unieke stukken met mooi papier en in kleur.

Yuriko Miyoshi is een graficus (etser) pur sang. Zij heeft een Japans diploma van doctorandus in de kunst (MA). Sinds 1985 is zij ‘haar reizen met haar prenten’ begonnen. Ze heeft deelgenomen aan en curateerde diverse Internationale Grafiekprojecten, zoals in Japan, België, Hongarije, Italië, Portugal, de Baltische staten, Rusland en Nederland. Ook nam zij deel aan ‘Opera Grafica’ in Museum Het Catharina Gasthuis te Gouda (nu MuseumGoudA) in 2004. Yuriko’s prenten bevinden zich in privé collecties en openbare collecties, zoals het British Museum in London. In Gouda kunt u werk van Yuriko vinden bij De Drukkerswerkplaats in de openbare bibliotheek Gouda, dat zij speciaal maakte voor het boek ‘De Steken’, geschreven door Sasja Janssen in 2014 en ook bij Hans den Hollander Prints.

De tentoonstelling is tot en met zaterdag 5 november te bekijken. Galerie en winkel RUIMTE is te vinden aan Lage Gouwe 40 in Gouda en elke zaterdag open van 11.00 tot 17.00 uur.

Bron: Yuriko Miyoshi via Jorma

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?