Op naar Tokyo 2020!

Het lijkt alweer even geleden – de Olympische Spelen in Rio de Janeiro – we mogen ons gaan concentreren op de volgende Spelen, namelijk die in Tokyo!

Wanneer de Olympische Spelen van Rio werd afgesloten, liet Tokyo 2020 het publiek verrassen met een high-tech preview van de aankomende Olympische Spelen. Zoals gewoonlijk werd de Olympische vlag overgegeven van Rio de Janeiro naar Tokyo. Daarna begon het spektakel waar zelfs Premier Abe aanwezig was. Daarnaast werd Rio de Janeiro bedankt met een ‘obrigado’ en een ‘arigato’, deze video werd in elkaar gezet met 10.000 studenten uit Tohoku.

De Japanse delegatie van de Olympische en Paralympische Spelen, waaronder 87 athleden die medales wonnen tijdens Rio 2016 – werden een aantal weken terug getrakteerd op een mooie parade door centraal Tokyo, waar 800.000 fans op af kwamen.

Via de social media is het mogelijk om in de gaten te houden welke voorbereidingen er worden getroffen om Tokyo 2020 een succes te maken. Inmiddels is er een YouTube kanaal aangemaakt, maar is het ook al even mogelijk om Tokyo 2020 via Twitter en Facebook te volgen. De laatste toevoeging is instagram. Maar natuurlijk is er ook een officiële website om op de hoogte te blijven.

De planning is dat Tokyo 2020 gehouden wordt van 24 juli tot 9 augustus in Tokyo. De Paralympische SPelen zal gehouden worden van 25 augustus tot 6 september.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?