Foto expositie Japan & Nederland in Japanmuseum SieholdHuis

Vanaf vandaag is de foto expositie Japan & Nederland te zien in Japanmuseum SieholdHuis. De foto’s in de tentoonstelling zijn onderdeel geweest van een internationale fotowedstrijd, georganiseerd door Inclusive Works in samenwerking met Japanmuseum SieboldHuis, waaraan fotografen uit zowel Nederland als Japan meewerken.

sh_digitale_flyer_fototentoonstelling-nl_460_746_90

De twintig geselecteerde foto’s tonen een grote diversiteit aan thema’s als natuur, cultuur architectuur, eten, animatie en design. De inzendingen vormen een visuele documentatie van de diverse invloeden die beide landen op elkaar hebben.

Het doel van de fotowedstrijd en de expositie is het weergeven van de culturele en internationale betrekkingen tussen Nederland en Japan. Het geeft inzicht in hoe deze relatie zich manifesteert in de Nederlandse en Japanse publieke en private ruimtes. Laura Coello Eertink, directeur van Inclusive Works zegt het volgende over dit initiatief:
“Het verkrijgen van kennis en inzichten in andere culturen zorgt voor meer interesse en begrip voor de cultuur en de mensen. Het verkleint de mentale afstand tussen jezelf en de ‘ander’ (persoon of cultuur). Het kan zelfs tot gevolg hebben dat je (mentale) connecties maakt met de andere culturen en personen. Dit leidt vaak tot meer tolerantie, respect en acceptatie van de ‘andere’ cultuur. In het nastreven van onze missie ‘het creëren ven een inclusievere samenleving’ moeten wij soms bij het begin beginnen: bij initiatieven die kennis en inzicht van andere culturen overbrengen. Dat is het doel van de fototentoonstelling ‘Japan & Nederland’ “.

Gisteren werd uit de ruim 270 inzendingen de beste fotografen van de fotowedstrijd bekend gemaakt. De jury bestaande uit de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen; Wethouder gemeente Leiden, Robert Strijk; Directeur Japanmuseum SieboldHuis Kris Schiermeier; President van Komori International Europe B.V. Akihiro Komori; Directeur Hitachi Construction Machinery, Makato Yazawa en de tweede secretaris van de Japanse ambassade in Nederland Rie Nagasaki hebben naast hun persoonlijke fotoselectie ook een top 3 gekozen. De foto ‘Hajime, the art of action’ van Tjepke Zijlstra werd als allerbeste beoordeeld. De tweede prijs werd uitgereikt aan Thea Simon voor ‘Our kitchen table’ en de derde prijs ging naar Joyce Aalsma met haar foto ‘Tulips and Windmill Papercraft’.

De foto expositie is tot en met zondag 11 december te zien in Japanmuseum SieboldHuis. Japanmuseum Sieboldhuis is te vinden aan de Rapenburg in Leiden. Openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 10.00 – 17.00 uur. Entree is €8,00 euro voor volwassen, €4,50 voor CJP en studenten (op vertoon van collegekaart).

Bron: Japanmuseum SieboldHuis

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?