Tentoonstelling Kimono Fabric Design Competitie 2016

In mei werd er aangekondigd dat er voor het eerst in Nederland een Kimono Fabric Design Competitie gehouden zou worden. De winnaars van deze competitie zullen te zien zijn tijdens deze tentoonstelling.

yuzen-kimono-tento2016

De tentoonstelling gaat van start vanaf woensdag 11 november tot en met zaterdag 19 november en is te zien in Japan Cultural Exchange (JCE).

De tentoonstelling laat diverse mooie kimono textielen zien, ontwikkeld door de winnaars en de Yuzen verfambachtslieden in Kyoto. De kimono textielen zijn allemaal heel verschillend als je kijkt naar de traditionele versies, denk maar aan nieuwe ontwerpen en kleuren. De tentoonstelling is er om te laten zien wie er gewonnen heeft, maar ook om je te inspireren.

Japan Cultural Exchange (JCE) is te vinden aan de Nieuwezijds Voorburgwal 177-1 in Amsterdam. Je kunt de tentoonstelling elke dag gratis bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur. Daarna is de tentoonstelling in Duitsland en Japan te bezoeken.

Bron: Japan Textile Dyeing Joint Association, RSVP

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?