Eerste editie Kuma Anime Film Festival in Brugge

Is 19 november nog vrij in jouw agenda en vind je Brugge niet zo heel ver weg; dan is het misschien leuk om de eerste editie van Kuma Anime Film Festival bij te wonen. Het Film Festival vindt plaats in Cinema Liberty in hartje Brugge en biedt vanaf de ochtend diverse films en shorts aan gericht voor jong en oud.

kumafest2016

Zoals de naam van het evenement al zegt zal de Anime Film in de spotlights gezet worden tijdens het festival. Het programma is goed gevuld! Er zullen recente en ook retro films te bekijken zijn die volgens de organisatie de beste Anime Films zijn. Je kunt denken aan Studio Ghibli’s My Neighbor Totoro, Perfect Blue, Psycho Pass: The Movie of Hamtaro. Naast de films zijn er ook diverse ‘side-events’ te doen, waaronder kaartspelletjes als Yu-Gi-Oh! en Pokémon. Verder is er een lezing te volgen het werk van Hayao Miyazaki, gehouden door Constant Hoogenbosch en is de documentaire The Kingdom of Dreams and Madness over Studio Ghibli ook te zien.

Kuma Anime Film Festival gaat om 10.00 uur van start. Per film kost een kaartje € 7,00,- en de lezing kost € 7,00, maar mocht je de gehele dag aanwezig willen zijn, dan is het ook mogelijk om een dag pas van € 30,00 te kopen. In de voorverkoop via de website van het festival kost een kaartje voor een film € 6,00. De ‘side-events’ zijn gratis toegankelijk. Cinema Liberty is te vinden aan de Kuipersstraat 23 in Brugge.

Bron: Kuma Anime Film Festival

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?