Tsuya van Yurena de Dios geselecteerd voor CinemAsia FilmLAB 2017

De stemming voor CinemAsia FilmLAB 2017 is gesloten en bekend is welke drie films hun debuut gaan maken tijdens de 10de editie van CinemAsia.

CinemAsiaFilmLAB

Drie opkomende talenten zijn geselecteerd om onder professionele begeleiding van de Nederlandse filmmaker Jimmy Tai een korte Aziatische diaspora film te maken. Het thema van CinemAsia FilmLAB 2017 is Liefde.

Begin oktober zijn de eerste zes filmprojecten geselecteerd uit alle inzendingen voor CinemAsia FilmLAB 2017. Drie projecten gaan uiteindelijk in productie. Dit keer is het voor het eerst dat één van de projecten is geselecteerd door het publiek. De online stemming leverde 2223 stemmers op, waarvan de meeste stemmen (683) naar Pricetag zijn gegaan. De andere twee zijn geselecteerd door de FilmLAB-commissie. Dit zijn Liefde en Tsuya.

Tsuya van Yurena de Dios vindt plaats aan het einde van de dodenwake voor Aisho Watanabe, een Japanse chef-kok van een familierestaurant in Amsterdam. Zijn weduwe Kumiko houdt thuis een wake met een mix van Japanse en Nederlandse tradities. Wanneer ze onverwachts een teken krijgt van haar overleden echtgenoot dreigt alles uit de hand te lopen en komen alle opgekropte frustraties naar boven.
Filmmaakster Yurena de Dios (38) woont in Amsterdam, is Spaans en heeft een Chinese stiefvader. Zij heeft een sterke voorliefde voor Aziatische cinema. Sinds 2011 is zij professioneel filmmaker, regisseert ze muziekvideo’s, commercials en sindskort maakt ze ook fictiefilms.

Pricetag van Myrthe Nymph Wai gaat over de 29-jarige Jeffrey Chen, die in een Chinese supermarkt werkt als winkelmedewerker. Eén ding wat hij daar heeft geleerd: alles heeft een prijs. Zijn jeugdliefde is de 27-jarige Annie Lin. Zij komt uit een traditionele, welvarende Chinese familie met strenge ouders. Ze zijn al twee jaar verloofd, maar Jeffrey heeft niet genoeg geld om aan de eisen van haar ouders te voldoen.
Filmmaakster Myrthe Nymph Wai (18) komt uit Den Haag en heeft een Chinese achtergrond. Momenteel is zij eerstejaars student ‘Film en Audiovisuele Media’ aan de Dutch Filmers Academy in Hilversum.

Liefde van Enang Wattimena is een documentaire. Het is een onderzoek naar het familieverhaal van de hoofdpersoon. Hij herinnert zich een mysterieuze familiefoto van zijn voorouders, een gegoede Indische familie in Nederlands-Indië. Hierop staat tevens zijn betovergrootmoeder, een vrouw uit Atjeh, afgebeeld. Dan blijkt dat zijn betovergrootmoeder van de foto is geknipt van de originele foto. De foto roept veel vragen op: dit is de start van een zoektocht naar de vele gezichten van liefde.
Filmmaker Enang Wattimena (34) is Moluks-Indisch, geboren en getogen in Brabant en woont nu in Rotterdam. Dit is zijn eerste filmproject.

Jimmy Tai (40) is een Nederlandse filmmaker van Chinese afkomst. Jimmy studeerde scenario & regie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In 2006 maakte hij PING voor het CinemAsia FilmLAB. Tevens werkte hij als regieassistent aan producties als Bro’s Before Ho’s, New Kids, De Club van Sinterklaas, Mees Kees op de Planken, Sonny Boy, ‘t Schaep met de 5 Pooten.

De 10de editie van het CinemAsia Film Festival vindt plaats van 7 tot en met 12 maart 2017 in Amsterdam.

Bron: CinemAsia

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?