Vampillia en VMO samen op Europese tour 2016

Vampillia is terug in Europa komende december en heeft een aantal interessante Nederlandse shows gepland staan met VMO (Violent Magic Orchestra).

vampilia-vmo-2016

De tour omvat een aantal optredens op festivals, waaronder State-X New Forms in Den Haag en Incubate in Tilburg. De show in Amsterdam is extra interessant voor de liefhebbers van Japanse muziek, want dan zullen Vampillia en VMO optreden met KK Null (Kazuyuki Kishino, mastermind van Zeni Geva) en de hongaarse drummer Balázs Pándi met Keiji Haino. België wordt ook niet overgeslagen, 13 december zullen Vampillia en VMO optreden in Magasin 4.

Vampillia, gestart in 2009, heeft zichzelf onder het genre Brutal Orchestra geplaatst. De combinatie van klassieke instrumenten, hevige gitaren en drums, operazang en death metal grunts, tegelijkertijd verkennend in de genres van drone, noise, doom en pop maakt het een interessant geheel.

VMO – gestart door ex-Yellow Swans Pete Swanson – staat voor Violent Magic Orchestra die overweldigende electronica-geïnduceerde black metal samenvoegen met een interessante liveshow met stroboscopen, storende visuals en live dancers die verder gaan dan dat je ooit gezien hebt. Deze unit staat erom bekend de meeste electriciteit te gebruiken, totale energiepeil staat op 4500 watts voor 56 amps. Voor VMO is het de eerste keer om te touren in Europa.

Bron: Vampillia, VMO

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?