Product Review: Meiji – Kinoko no Yama

This post is also available in: English

Recent heb ik een aantal Japanse Candy kits aangeschaft en deze zal ik dan ook gaan reviewen voor AVO. Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Meiji – Kinoko no Yama – Simpel
Prijs: ± €7
Extra benodigdheden: Glas, Heet water, Schaar, Koelkast

Met deze kit maak je 8 hele schattige mini chocolade paddenstoelen, de steel van de paddenstoelen zijn koekjes die bij de kit inbegrepen zitten. Als je de wachttijd voor het smelten van de chocolade en het hard worden van de chocolade paddenstoelen niet meetelt ben je niet heel lang zoet met deze set, ik schat dat ik er maximaal 5 minuten mee bezig was.

De kit is makkelijk om te maken, zolang je chocolade goed smelt kan je leuke ontwerpen maken en dit kost niet veel moeite. Daarnaast duurt het niet lang voordat je van de chocolaatjes kan genieten!

Het eindproduct ziet er schattig uit, zolang alles goed gaat. Zoals te zien op de foto lijken ze goed op de chocolade paddenstoelen op de doos. Het leukste is nog wel; je bent niet beperkt tot bepaalde patronen. Je kan elk patroon wat jou leuk lijkt maken, zo zie je dat ik bijvoorbeeld een chocolade paddenstoel met stippen had gemaakt.

De chocolade smaakt, zoals verwacht van Meiji chocolade, lekker. De witte chocolade smaakte niet zoals ik verwachtte naar witte chocolade, maar meer naar bijvoorbeeld de melk vulling van een liga milkbreak koekje. De melk chocolade smaakte iets anders dan ik van Nederlandse melk chocolade gewend ben, een iets mildere smaak, en deze had een lichte koffiesmaak, voor mijn gevoel. De roze chocolade rook al erg sterk toen ik de chocolade paddenstoelen aan het maken was, maar zeker niet vervelend. Deze smaakte niet echt specifiek naar aardbeien, het had ook framboos of bosvruchten moeten kunnen zijn.

De koekjes lieten het geheel een beetje als pocky proeven, door de combinatie met de chocolade. Naast dat het me een beetje aan pocky deed denken, deden de koekjes los me een beetje aan liga koekjes denken qua smaak en textuur.

TIP: Op de doos zie je staan dat het water 50 graden Celsius zou moeten zijn, dit werkt op zich wel, maar als je rustig een aantal ontwerpen wil maken is je chocolade al snel weer hard. Als je iets warmer water gebruikt zal je chocolade wat langer vloeibaar zijn.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Maak de mal, na gebruik, schoon met heet water en laat deze aan de lucht drogen. Gebruik geen zeep bij het schoonmaken van de mal. Je kan de mal van deze set uiteraard hergebruiken voor meer chocolaatjes, maar je kan hier ook fondant of marsepein in vormen.

Totaal zaten er 17 koekjes in mijn kit, hiervan kan je zeker minimaal 2 keer genieten van deze kit! Om langer met de koekjes te doen kan je de koekjes ook in tweeën breken of snijden en een half koekje per paddenstoel gebruiken. Als de koekjes op zijn kan je deze vervangen met andere kleine dunne koekjes, of je kan een stukje van een soepstengel afsnijden en dit gebruiken bij de grotere paddenstoelen.

Je zou ook zelf koekjes kunnen maken in het juiste formaat. Ik zou zelf dan kiezen om een pocky koekjes recept te volgen en de vorm te veranderen.

De chocolade is alleen wel op nadat je de kit één keer gemaakt heb. Voor deze mal heb je ongeveer 50 gram chocolade nodig, deze zou je eventueel zelfs nog kunnen kleuren met kleurstofpoeders of kleurstof op oliebasis.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?