CD Review: Otoboke Beaver – Okoshiyasu​!​! Otoboke Beaver

Okoshiyasu!! Otoboke Beaver kwam eerder dit jaar uit via Damnably als een debuut release buiten Japan voor de band Otoboke Beaver. Het is een compilatie CD van een aantal uitverkochte singles met hun debuut album Mokugeki! Love Me Sign en mini-album Konya Kagiri Nante Zettai Honto Ni Iwasenai! Okoshiyasu is in Kyoto straattaal voor welkom.

okoshiyasu%e2%80%8b-otoboke-beaver

Vernoemd naar een lokaal Love Hotel, Otoboke Beaver beschrijft zichzelf als Japanse meiden ‘knock out of pound cake’ band. De band werd gevormd in de zomer van 2009 in Kyoto. De band maakt punk-garagerock en zingt alleen in Kyoto straattaal. Otoboke Beaver bestaat uit hoofdzangeres en gitariste Accorinrin, gitariste Yoyoyoshie, bassiste Hiro-chan en drumster Pop.

Tracklist:

1. Akimahenka
2. Anata Ga Falling Love Shita No Ha Watashi Ga Kirai Na Onnanoko
3. Sawarantoite
4. Otobokebeaver Daijikenbo
5. Ultra Miracle Super Saiya Phyche Festival v
6. Powerfull Busu
7. Beaver Ni Tsuretette
8. Onisan Anone
9. Otobokebeaver No Theme
10. Aisare Roulette
11. Burikko Bokumetsu
12 Monmon Katto Saizensen ~Koi Ha Inochigake~
13.Suki Suki Darling

De liedjes op het album zijn over het algemeen luid, energiek met hier en daar toch een vrolijke vibe dankzij de combinatie van de instrumenten en zangeres Accorinrin. Haar stem op de CD heeft een mix van stoerheid met een beetje schattigheid. Op vele momenten lijkt ze geen moeite te hebben om zonder tussendoor adem te halen de woorden in de microfoon te schreeuwen. Ze lijkt aan één stuk door te ratelen en misschien moet dat ook wel, want de meeste liedjes zijn zoals we gewend zijn (van punk) van korte duur en moeten krachtig zijn. En Otoboke Beaver zorgt ervoor dat de liedjes dat ook zijn.

Langste liedje op het album is Ultra Miracle Super Saiya Phyche Festival met een duur van 4 minuten en 35 seconden met een zeer catchy refrein (namelijk de herhaling van de titel) begeleid door heel instrumentale kracht. Dit maakt het liedje wel het meest opvallende van het gehele album, maar stuk voor stuk zijn de liedjes zeer energiek en fijn om te horen. Op sommige punten zijn de liedjes ook goed om mee te zingen, gezien de titel van het liedje duidelijk wordt aangegeven op de tracklist en ook duidelijk aanwezig is in de lyrics. Misschien zijn de liedjes niet altijd even goed te volgen qua inhoud, het enige wat je hoeft te doen is de volume omhoog gooien en dansen, springen en genieten!

Al met al is Okoshiyasu!! Otoboke Beaver een mooie compilatie van liedjes om goed kennis te maken met de meiden van Otoboke Beaver en ik moet zeggen: het was een zeer aangename kennismaking!

Score: 70/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?