5 redenen waarom je naar X Made Alcoholic Santaclaus (in Amsterdam) moet gaan!

Tijd voor een video die ik nog niet eerder heb gedaan, dus ik weet ook niet of deze video een vervolg gaat krijgen en als dat zo is of het in dezelfde vorm blijft.

Op zaterdag 3 december gaat de loud rock band uit Yokokohama, X Made Alcoholic Santaclaus, optreden in CC Muziekcafe in Amsterdam. Zoals velen weten is deze show van mijn hand in samenwerking met REALive. Het overtuigen van mensen van waarom ze naar een liveshow moeten komen is soms best lastig en soms werken woorden niet. Tijd voor bewegend beeld! Hierbij presenteer ik jullie de 5 redenen waarom je naar X Made Alcoholic Santaclaus moet gaan!

Je kunt de video bekijken of de begeleidende tekst verder lezen!

1. Intieme show

Als ik moet kiezen tussen een massale show of een intieme show, dan kies ik voor de laatste optie. Je bent dichterbij de muzikanten en dat zorgt voor een interessante ervaring. Abunai! vorig jaar was supergaaf. X Made Alcoholic Santaclaus warmde het publiek op voor Nagareda Project, terwijl de band niet zo heel bekend was, leek het publiek het weinig uit te maken en genoten ze van begin tot eind. Tijdens de aankomende show zul je misschien evenveel bewegingsruimte hebben als tijdens Abunai!, maar de afstand tot de band is vele malen kleiner als bij een conventie.

2. De show vindt plaats op een zaterdag

De show vindt eens een keer niet plaats doordeweeks, maar op een zaterdag! En dat komt voor heel veel mensen goed uit, want doordeweeks heb je nog vaak te maken met school en/of werk en in het weekend is dat minder van toepassing. Daarnaast kun je eventueel na de show nog uitgaan in Amsterdam tot de normale treinen weer rijden. Mocht de nachttrein een verbinding hebben met 1 van de steden waar je woont, dan is het ook een stuk makkelijker. Ik zet altijd mijn fiets bij het treinstation waar de nachttrein langskomt, zodat ik altijd thuis kom.

3. Entreeprijs is niet hoog

Een kaartje kost maar liefst 5 euro. Je kunt het beste het kaartje alvast online verkopen, zodat we een goed beeld hebben van hoeveel mensen we kunnen verwachten. In ieder geval neemt REALive genoeg merchandise mee om te verkopen, dus jullie kunnen het geld wat jullie nu overhouden na het kopen van het kaartje spenderen aan leuke merch en/of aan een drankje! De bar moet ook draaien.

4. De band komt met een nieuw album

Aan het begin van de Europese tour komt X Made Alcoholic Santaclaus met een nieuw album die ze zullen promoten, het album heet Espèce à l’aventure. Je zult daardoor de bekende liedjes als throw away tonight en Aribada te horen krijgen, maar ook nieuwe liedjes zoals CHOICE FOR FACE. Daarvan is net nog een muziekvideo van uitgekomen. Dus mocht je interesse hebben in het nieuwe album, dan is de show in Amsterdam jouw kans om kennis te maken en eventueel meteen het album te kopen.

5. De band maakt echt goede muziek

Het is misschien dat ik bevooroordeeld ben, maar ik vind dat de band echt goede muziek maakt. Ik mocht vorig jaar met ze samenwerken en heb onder andere Nouveau depart van hun in bezit. Ik luister heel graag naar het instrumentale nummer from cal en ik heb het album ook laten horen tijdens de kerstperiode, dus zelfs mijn moeder is bekend met deze band! Al denk ik niet dat ze gaat komen naar de show in Amsterdam, natuurlijk zou ik dat wel tof vinden!

En dan misschien een stiekeme zesde reden van waarom ik vind dat je naar de show van X Made Alcoholic Santaclaus moet komen. Eigenlijk geldt dit voor alle shows van Japanse bands: steun de scene! Ik ben mij ervan bewust dat de scene van Japanse muziek behoorlijk is gekrompen de afgelopen jaren. Dat heeft diverse redenen; onder andere dat mensen de muziek niet meer leuk vinden tot aan dat fans naar het buitenland moeten reizen voor hun favoriete bands en daardoor weinig geld overhouden voor shows dichterbij. Toch blijven ik en vele anderen ons best doen om de Japanse muziek – vooral de rock en visual kei – promoten omdat wij het belangrijk vinden dat bands, maar ook tourorganisaties ons blijven zien als interessante locatie. (Een soort van senpai, notice me, maar dan net iets anders)

Nog even ter toevoeging: ik hoor heel vaak mensen zeggen dat er tegenwoordig weinig Japanse bands naar Nederland komen. Maar naar mijn mening klopt dit niet. Als je al kijkt naar de hoeveelheid shows van Japanse band deze maand en volgende maand, dan zijn dit zeker meer dan een handjevol aan Japanse bands. De bands zijn geen visual kei of niet altijd de Japanse rock bands waar je altijd naar luistert, maar Nederland wordt vaak niet eens overgeslagen. En daar komt AVO Blog in beeld: ik doe mijn best om deze Japanse bands in de schijnwerpers te zetten.

Terug naar X Made Alcoholic Santaclaus! Als de vijf redenen – intieme show, zaterdag, 5 euro entree, nieuw album, goede muziek – je niet overhalen om naar deze show te komen, dan weet ik het niet meer. Maar ik hoop echt jullie allen te zien op 3 december in Amsterdam. Mocht je in België wonen, dan is de show in Brussel wel interessant. Die is trouwens gratis! Daarnaast wil ik jullie vragen voor jullie steun. Ik probeer met AVO Events & Promotion regelmatig bands en artiesten uit Japan te laten optreden in Nederland. Jullie steun is daarbij hard nodig. Dat kan door mij te volgen op social media, maar ook door te komen naar de shows.

Tot 3 december en vergeet niet je kerstmuts op te doen!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?