Anime Winter 2017: 10 titels om naar uit te kijken!

This post is also available in: English

De winter komt eraan, een heerlijk seizoen om lekker knus binnen te zitten en series te kijken. Bij elk nieuw seizoen horen gelukkig ook nieuwe anime series en films. Hieronder vind je een lijst van de 10 titels waar wij naar uitkijken, op volgorde van verschijningsdatum.

1_kuzu-no-honkaiKuzu no Honkai

Type: Anime
Studio: Lerche
Genres: Drama, Romantiek, School, Seinen
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Mengo Yokoyari

Start uitzending: Januari 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Kuzu no Honkai volgt het perfecte stel, of in ieder geval lijken deze twee het perfecte stel. Hanabi Yasuroaka en Mugi Awaya zijn in werkelijkheid alleen samen omdat ze niet samen kunnen zijn met de personen waar zij verliefd op zijn. Hanabi is in werkelijkheid verliefd op een jonge leraar, die al jaren een familie vriend is. Mugi is verliefd op een jonge lerares die vroeger zijn tutor was. Het jonge stel probeert elkaar af te leiden van hun onmogelijke liefdes, maar zullen deze onmogelijk blijven?

Aangeraden door Yuki:
Ondertussen is het wel duidelijk dat ik redelijk van de romantische anime hou. Deze anime leek me erg interessant, ik heb hiervan ook een deel van de manga gelezen. De manga is redelijk expliciet, dus ik vraag me af hoe ze dit naar de anime gaan vertalen. Ik heb nog geen tijd gehad om verder te lezen dan hoofdstuk één, dus ik ben benieuwd hoe het verhaal verder gaat en hoe dit tot leven zal komen in de anime!

2_accaACCA: 13-ku Kansatsu-ka

Type: Anime
Studio: Madhouse
Genre: Drama

Start Uitzending: Januari 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

ACCA is een grote organisatie binnen het koninkrijk van Dowa. De taak van ACCA is om de agentschappen binnen de 13 staten te overzien. Jean Otis is de tweede in lijn binnen de inspectie agenstschap. Dit deel van ACCA heeft een aantal personen in elke staat geplaatst. Het is hun taak om de activiteiten binnen het koninkrijk te monitoren.

Aangeraden door Cypher:
Een anime waarbij het verhaal erg belangrijk gaat zijn om het te maken. Het lijkt erop dat voornamelijk politiek hierin een grote rol gaat spelen. Daarbij is het gewoon bijzonder interessant om te zien hoe een soort van politie macht in dit fictieve koninkrijk gaat functioneren. Ook kijk ik uit naar de animatie waar Madhouse in het verleden zeker heeft laten zien wat ze hier in kunnen, denk aan een Death Parade, One Punch Man of Death Note.

3_masamune-kuns-revengeMasamune-kun no Revenge (Masamune-kun’s Revenge)

Type: Anime
Studio: Silver Link
Genres: Komedie, Ecchi, Romantiek, Dagelijks leven, Harem

Start uitzending: 5 Januari 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Als kind heeft Masamune Makabe behoorlijk geleden door toedoen van het rijke en mooie meisje Aki Adagaki, die hem ‘Piggy’ noemde, vanwege zijn mollig uiterlijk. Op zoek naar wraak werkt Masamune hard om zichzelf te verbeteren en komt terug als een erg knappe, al is hij wel narcistisch, middelbare school student. Nu is hij onherkenbaar voor Aki, maar is Masamune er klaar voor om het meisje te confronteren die hem ooit pestte en voor schut zette? Met de hulp van het dienstmeisje van Aki, Yoshino Koiwai, probeert Masamune een relatie op te bouwen met eerstgenoemde met de intentie om haar hart te breken. Maar of dat gaat lukken?

Aangeraden door Fran:
Pesten om iemands uiterlijk is iets wat nog aan de dagelijkse orde is. De hoofdpersoon in dit verhaal laat zich niet helemaal klein maken en probeert zichzelf te verbeteren, al is hij wel iets doorgeslagen doordat hij narcistisch is geworden. Het verhaal zelf is interessant, omdat de vraag is of hij wraak gaat nemen of uiteindelijk niet het hart gaat breken van zijn vroegere kwelgeest. Komt hier een mooi einde? Dat zou toch mooi zijn!

4_youjo-senkiYoujo Senki

Type: Anime
Studio: NUT
Genre: Oorlog, Magie

Start Uitzending: 6 Januari 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Als je Tanya Degurechaff ziet zou je niet denken dat ze veel voorstelt. Het is een klein meisje met vel blauwe ogen en blond haar. Dit is echter niet haar oorspronkelijke gedaante, ze is herboren in dit lichaam na een aanvaring met een wezen welke zichzelf God noemt. Ze leid dan ondanks dit uiterlijk leid haar eigen deel in het leger en heeft ze een focus heeft op efficiency. Daarbij komt het dat ze haar eigen carrière boven alles stelt.

Aangeraden door Cypher:
Deze anime ziet er vanuit de trailer al vermakelijk uit. Wat ik erg graag wil zien is hoe ze het idee van oorlog gaan combineren met het paranormale. Ik denk dat dit zeker potentie heeft om een indruk op je achter te laten als ze de juiste aspecten weten te pakken.

5_fuukaFuuka

Type: Anime
Studio: diomedea
Genres: Muziek, Drama, Komedie, Romantiek, Ecchi, School, Shounen
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Kouji Seo

Start uitzending: 7 Januari 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Het verhaal gaat over Yuu Haruna die net van school veranderd is. Hij is een beetje verlegen en vastgelijmd aan zijn telefoon, gezien hij van Twitteren houdt. Als hij op weg is om eten te kopen, komt hij een mysterieus meisje tegen: Fuuka Akitsuki. Zij is een vrije geest, heeft geen telefoon en fascineert vele mensen. Omdat zij denkt dat Yuu een foto maakt van haar ondergoed, breekt ze zijn telefoon. Niet een hele goede start van een vriendschap of misschien wel liefde? Yuu is sinds kort in contact met zijn vriend die hij kent van jongs af aan, Koyuki Hinashi, die nu een populaire zanger is. Yuu nodigt Fuuka uit naar één van de concerten van Koyuki. De anime Fuuka is geadapteerd van de nu nog lopende manga van de hand van Kouji Seo. diomedea heeft onder andere anime als Handa-kun, Mayoiga en Cute High Earth Defense Club LOVE! op hun naam staan.

Aangeraden door Fran:
Het verhaal is van deze tijd, gezien Twitter nog altijd veelal gebruikt wordt, ook door mij. Maar dat is niet de reden waarom ik geïnteresseerd raakte, juist de driehoeksverhouding in dit verhaal sprak mij het meeste aan. Daarnaast verwacht ik toch wel wat grappige momenten tegen te komen in deze anime.

6_hand-shakersHand Shakers

Type: Anime
Studio: GoHands
Genre: Actie

Start Uitzending: 11 Januari 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

In het jaar AD20XX gebeurd er een hoop in Osaka en dit komt voornamelijk door de zogenoemde Hand Shakers. Deze mensen zijn in staat om zogenoemde Nimrodes op te roepen door elkaars hand vast te houden. De wapens ontstaan door een gedeelde wens tussen deze personen. Er is een maar, ze moeten het namelijk opnemen tegen andere Hand Shakers. Het stel dat wint mag het opnemen tegen de God.

Aangeraden door Cypher:
Moet bekennen dat het twee kanten op kan. De studio GoHands staat niet bekend om de beste anime. Echter is hun stijl vaak geweldig. Waar ik op hoop is dat ze het verhaal dit maal even goed hebben als hun stijl, wat vanuit de promo’s al veelbelovend is. Daarbij hebben ze de kans om er echt wat goeds mee te doen, waar je twee mensen hebt die samen zullen moeten werken om hun wens te verwezenlijken. Als ze deze passie kunnen overbrengen is het een gegarandeerd succes.

7_super-loversSuper Lovers

Type: Anime
Studio: Studio Deen
Genres: Komedie, Drama, Romantiek, Shounen Ai, Dagelijks leven
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Abe Miyuki

Start uitzending: 12 Januari 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Het tweede seizoen van Super Lovers gaat verder waar het eerste seizoen gebleven is. De anime is gebaseerd op de lopende manga van Miyuki Abe. In het eerste seizoen zagen we hoe Haru naar Canada ging om zijn moeder te bezoeken en uiteindelijk verplicht werd te zorgen voor zijn adoptieve broertje Ren. Ren is wild, heeft een hekel aan praten met mensen en slaapt daarom liever bij de honden. Haru’s taak is om de jongen dingen aan te leren zodat Ren de echte wereld beter aankan. De relatie begon met horten en stoten, maar uiteindelijk komen de twee dichter bij elkaar en leren ze elkaar beter kennen en dan gebeurt er iets waardoor Haru zijn geheugen verliest. Vijf jaar later komt Ren – helemaal opgegroeid – naar Tokyo om Haru te zien, maar Haru is die periode vergeten. Maar Ren komt bij hem wonen, zoals was afgesproken.

Aangeraden door Fran:
Het plot van Super Lovers is niet heel makkelijk uit te leggen, daarbij kun je er al snel de verkeerde conclusies aan vast plakken als je het verhaal even snel doorneemt. Stap voor stap krijg je meer informatie over de hoofdkarakters, maar ook de andere karakters. Er komt elke keer een nieuwe wending aan het verhaal, waardoor je steeds meer te weten komt over de meeste karakters, maar vooral de hoofdkarakters. Ik wilde eerst eigenlijk niet echt beginnen aan de anime, omdat mijn eerste indruk niet heel positief is. Maar laat je niet ontmoedigen en geef de anime de kans. Mocht je seizoen 1 gezien hebben, dan weet je dat het geëindigd is met een cliffhanger. In seizoen 2 ga je erachter komen of Ren naar Zwitserland gaat met de moeder van Haru. Als het verhaal net zoals in seizoen 1 de manga aanhoudt, dan zal je zien dat het zeker niet bij 2 seizoenen zal blijven.

8_lupin-iiird_chikemuri-no-ishikawa-goemonLupin IIIrd: Chikemuri no Ishikawa Goemon

Type: Film
Studio: Telecom
Genre:  Actie, Komedie, Drama

Start Uitzending: 4 Februari 2016

Een nieuwe Lupin III film. Deze film is een vervolg op de anime serie “Lupin the Third: Mine Fujiko to Iu Onna” uit 2012. Er is nog weinig bekend over de film zelf maar uit de titel kan al opgemaakt worden dat Goemon Ishikawa een belangrijke rol gaat spelen.

Aangeraden door Cypher:
Lupin III is een reeks waar ik helaas nog niet genoeg aandacht aan heb kunnen schenken. Maar met het nieuws dat er een film gaat komen wil ik dat zeker niet missen. Deze serie heeft een behoorlijke naam voor zichzelf opgebouwd. Als zijn voorgangers voor deze film mogen spreken kunnen we weer een goeie combinatie van actie, comedie en verhaal gaan verwachten.

9_landreaallLandreaall

Type: OVA
Studio: Onbekend
Genres: Actie, Avontuur, Romantiek, Martial Arts, Fantasie
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Chika Ogaki

Start uitzending: 25 Februari 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Landreaall volgt een aantal jongeren die voor het eerst in hun leven hun thuis in het platteland achter zich laten en op avontuur gaan. DX, zijn zus Lon en zijn bodyguard en broer Rokkou gaan samen op pad om erachter te komen hoe de wereld buiten hun geboortestad eruit ziet.

Aangeraden door Yuki:
Alhoewel er weinig bekend is over het verhaal, van alleen de samenvatting, lijkt het me toch een interessante OVA serie. Ik heb de manga een beetje doorgebladerd, de tekenstijl is redelijk uniek, dus ik ben benieuwd hoe dit eruit gaat zien.

10_hirune-hime_shiranai-watashi-no-monogatariHirune Hime: Shiranai Watashi no Monogatari

Type: Film
Studio: Signal. MD
Genres: Drama, Mecha

Start uitzending: 18 Maart 2017

Deze film speelt zich af in de Kojima regio van Okayama Prefectuur in het jaar 2020, twee dagen na de Tokyo Olympics, ook bekend als Tokyo 2020. Kokone’s vader is altijd druk bezig met auto’s modificeren. Kokone Morikawa ontdekt een familiegeheim, nadat ze probeert uit te zoeken wat haar steeds terugkerende droom betekent.

Aangeraden door Yuki:
De animatie en tekenstijl in de trailer spraken mij gelijk al aan. Het lijkt me een interessante film en aangezien films meestal niet super lang zijn moet het bijna geen moeite zijn om deze te kijken. In ieder geval kost het minder toewijding dan de gemiddelde anime serie.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?