Anime Review: Lovely★Complex

This post is also available in: English

lovely_complexHet is best een tijd geleden dat ik deze anime voor het eerst zag, maar ik word aan deze anime herinnert op een dagelijkse basis. Waarom? Daar lees je later over. Lovely★Complex is een anime gebaseerd op de gelijknamige manga door Aya Nakahara, die ook bekend is voor Berry Dynamite, Dame na Watashi ni Koishite Kudasai en Junjou Drop. De studio achter deze anime is Toei animation, die onder andere ook bekend is voor One Piece, Sailor Moon, Dragon Ball en Digimon.

Risa Koizumi is langer dan de gemiddelde studente op haar middelbare school en wil verliefd worden, maar haar lengte zit haar vaak in de weg omdat ze niet in een relatie wil zijn met iemand die korter is dan haar. En dan komt Atsushi Ootani, die korter is dan de gemiddelde jongen, de twee staan bekend als een komedie duo vanaf het moment dat ze elkaar ontmoeten. Hun gekibbel en liefde-haat relatie vermaakt zoel hun leraren en studenten om hun heen. De twee worden al snel vrienden en het duurt niet lang voordat er een aantrekking begint te ontwikkelen tussen Risa en Atsushi.

Ik vond het verhaal intrigerend vanaf het begin, al helemaal vanwege het komische aspect, maar ook omdat ik best graag naar romantische anime kijk. Deze brengt veel vragen omhoog tijdens het kijken, sommige deel van de cliché ‘worden ze een stel? Ja? Nee?’ momenten, maar ook een aantal die je niet in elke romantische anime vind. Naar de romantiek en komedie genres heeft deze anime ook best een beetje drama. Het komische aspect van de anime vrolijkt je op, verlicht de sfeer een beetje na een hartverscheurend moment.

Risa, Atsushi en hun vrienden zijn leuke karakters met elk hun eigen persoonlijkheid. Er is niet veel focus op hun achtergrond, maar dit vond ik niet vervelend omdat je zat tijd hebt om ze te leren kennen zoals ze nu zijn. Je ziet de karakters groeien, maar je ziet met de tijd ook hun relaties ontwikkelen en groeien. Atsushi en Risa’s relatie springt er duidelijk het meeste uit, vanwege hun gekibbel, maar de andere relaties in de serie zijn ook leuk om te zien.

Als het om de karakter ontwerpen gaat: ze zijn simpel, maar makkelijk uit elkaar te halen. De veranderingen in haarstijlen tussendoor, al helemaal bij de meiden, voegt iets leuks toe. Hun uiterlijk lijken te matchen met hun persoonlijkheden en passen goed bij de omgeving.

De tekenstijl van deze anime is niet zo mooi als die van sommige nieuwere anime, maar in de tijd dat deze anime uitkwam was dit best standaard kwaliteit. Wat ik geweldig vond aan deze anime is dat ze niet alleen de mooie kant van hun karakters lieten zien, maar dat ze ook een hoop lelijke en grappige uitdrukkingen lieten zien, die bij hun persoonlijkheden passen. Toen ik deze anime voor het eerst keek zag ik geen fouten in de animatie. Als ik nu terugkijk is het kleurenschema een beetje anders dan die van nieuwe anime, al helemaal in de romantische scenes, maar dit vond ik niet vervelend.

Dan nu, de intro en outro muziek van deze anime. Dit is waarom ik zo vaak aan deze anime moet denken. Het eerste intro liedje, ‘Kimi + Boku = Love?’ door Tegomass, was gelijk al een hit voor mij zodra ik deze voor het eerst hoorde. Het is een erg aanstekelijk liedje en de songtekst is simpel, maar leuk. Dit is een van de eerste Japanse liedjes die ik heb geleerd en het is, vanaf het moment dat ik de anime ging kijken, mijn ringtone. Beide intro liedjes, door Tegomass en door Hey! Say! 7, zijn energiek en vrolijk. Ze passen goed bij de anime en zetten de sfeer goed neer. De outro liedjes zijn beide was kalmer, maar passen goed bij de kalme beelden en het algemene gevoel van verliefd worden.

Ookal is het een tijdje geleden dat ik de hele afleveringen gezien heb, ik heb kleine stukjes teruggekeken voor deze review, vind ik deze anime nog steeds geweldig. Het heeft komedie en romantiek, twee genres die ze erg goed combineren in Lovely★Complex en die zorgen voor een aantal hilarische en lieve momenten. Het verhaal zelf is niet super origineel, maar het blijft niet bij een standaard romantische verhaal. Er is meer dan dat. De karakters zijn leuk en ik had redelijk wat medeleven voor ze, ook al zijn het fictionele karakters in een anime. Van de liedjes, zoals je al las, heb ik enorm genoten. Voor mij is deze anime een totale hit! Maar als je de genres niet leuk lijken, dan is het logischer om deze anime niet te kijken.

Als je liever over het verhaal van Lovely★Complex leest dan zou je de manga kunnen lezen, die af is en uit totaal 68 hoofdstukken bestaat. Er is ook een manga genaamd Lovely★Complex Two, waarin het verhaal verder gaat maar deze manga focust niet specifiek op Risa en Atsushi.

Studio: Toei Animation
Start uitzending: 7 April 2007
Aantal afleveringen: 24

Score: 80/100

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?