CC Muziekcafé te klein voor X Made Alcoholic Santaclaus

This post is also available in: English

Zaterdag 3 december was het tijd voor een vervroegd kerstfeest met AVO en de mannen van X Made Alcoholic Santaclaus in CC Muziekcafé Amsterdam! Het was een avond om niet te vergeten. Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder.

X Made Alcoholic Santaclaus in CC Muziek Cafe Amsterdam - Fotografie Giovanni Thielman

Ook al heet de band X Made Alcoholic Santaclaus (afgekort XMAS), dan mag je toch echt geen zoetsappige kerstliederen verwachten. In plaats daarvan mag je je klaar maken om eens een lekker partijtje te gaan headbangen en helemaal los te gaan op de wilde rock nummers. Met hun zwarte heavy XMAS kerstmutsen op hun hoofd stonden de bandleden klaar om de propvolle muziekcafé een geweldige avond vol enthousiasme te geven. Al bij het eerste nummer kwam de sfeer er goed in en deed het publiek enthousiast mee. Het podium had een kleine verhoging, deze was goed gevuld met de nodige apparatuur en het drumstel. De kleine ruimte voor het podium werd gebruikt door zanger Kei, gitarist Charlie en gitarist Masaya. Op de kleine ruimte voor het podium waren een aantal bankjes waar je kon zitten, hierdoor konden de fans extra dichtbij de artiesten konden zitten, dit zorgde voor een leuke ervaring.

Met het nummer CHOICE FOR FACE, welke ook te vinden is op hun nieuwste album Espèce à l’aventure, deed bijna de gehele zaal mee, dit nummer viel duidelijk in de smaak. Het nummer is erg catchy en door het grappige rare stemmetje dat Yu-ta maakt in het nummer deed het publiek vol op mee. Gitarist Masaya deed een paar fantastische gitaarsolo’s waarbij hij zijn gitaar een aantal keren hoog boven zijn hoofd hield en dan gewoon door bleef spelen. Ook gitarist Charlie liet zijn kans niet liggen en besloot tussen het publiek te gaan spelen en hierbij op de grond te gaan liggen terwijl hij zijn solo bespeelde. Het publiek werd helemaal wild toen dit gebeurde en de avond kon niet meer stuk.

Tussendoor was er een pauze aangezien de locatie waar XMAS speelde hier altijd gebruik van maakt. Tijdens de pauze was er tijd voor de fans om merchandise aan te schaffen of om een kort praatje te maken met de band. Na de korte pauze was het tijd voor de tweede 45 minuten van het concert en het publiek kon haast niet wachten.

Wat best onverwacht kwam bij een heavy rockband als XMAS was een akoestisch optreden. Toch verraste de band het publiek door tijd te nemen voor ook wat unplugged versies van bepaalde nummers. Tijdens de akoestische nummers kwam er een soort relaxte sfeer in de zaal en leek het even of alles weer tot rust kwam na alle drukheid en chaos. De mannen waren allen op krukjes gaan zitten en zorgde voor een aangenaam geluid dat weerklonk door de zaal. Hierna was het weer tijd om hard te rocken en ging het concert weer verder in de normale stijl van de band.

X Made Alcoholic Santaclaus in CC Muziek Cafe Amsterdam - Fotografie Kimberly VK / Chachamaru

De naam zegt het al, X Made Alcoholic Santaclaus. Daarbij mocht een glaasje alcohol natuurlijk niet missen! Na een tijd te hebben gespeeld riepen de mannen om een proost uit te brengen met het gehele publiek. Iedereen nam gauw een drankje en ook alle leden van de band kregen een groot glas bier. Vervolgens dronken ze deze in een teug leeg onder luid gejuich van het publiek. Het leek bijna een wedstrijd wie het glas als eerste leeg had. Na de proost speelde de band nog een aantal nummers. Eenmaal bij het laatste nummer aangekomen speelden de heren zo ontzettend energiek dat het dak er bij wijze van spreken bijna afvloog. Natuurlijk had het publiek nog geen genoeg van XMAS en werden ze luid toegejuicht toen de band afscheid nam van hun publiek. Na de show speelde er nog een andere band, namelijk de Nirvana Tribute Band waarbij men nog lekker kon nagenieten met een drankje van het concert van XMAS.

Kort gezegd, een avond vol energie, loud rock, enthousiasme en wat biertjes maakte het concert van X Made Alchoholic Santaclaus in CC Muziekcafé Amsterdam tot een avond om nooit te vergeten. Laten we hopen dat de mannen van XMAS gauw nog eens terugkomen om ons weer te verrassen met iets geheel nieuws.

Setlist:

01. Keep on March
02. ZOMBIE
03. CHOICE FOR FACE
04. not today
05. アリバダ (Aribada)
05. Raise Up Your Flag
06. THE GIFT (akoestisch)
– Pauze
01. THE GIFT
02. Outcome
03. Over the time
04. Grow
05. Clock Tower
06. Throw Away Tonight

Fotografie: Giovanni Thielman en Kimberly VK (Chachamaru)

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?