MV Review: Sayonara Paris – NO NO NO

さよならパリス (Sayonara Paris) heeft sinds het bestaan vanaf 2010 diverse veranderingen ondergaan qua line-up, maar nu is het al even stabiel met twee bandleden; Tomoya en Kitano. In augustus bracht de band hun eerste volledige album uit: I LOVE YOU TILL I DIE bestaande uit 19 tracks die in de genres punk, hardcore, rock en alternative vallen.. Eén van de tracks is NO NO NO welke vorige maand uitkwam als muziekvideo.

In het begin geeft de video het idee dat je kijkt naar een soort van griezelfilm a la Blair Witch Project waarbij een meisje zonder na te denken gewoon binnen een donkere ruimte stapt. Is dit wel een muziekvideo?

De video duurt bijna 7 minuten en begint met een introductie waarbij je doorkrijgt wat het verhaal van de muziekvideo gaat worden. ‘Nanana’ (Nana Nanami) kun je zien als een vlogger die bereid is om wat gevaarlijks te gaan doen, de woorden abunai (gevaarlijk), akuma (duivel) en kowai (eng) vallen in de introductie over de locatie. De sfeer is gezet! Ze laat de omgeving zien aan het publiek en bespreekt waar ze is. Het moet duidelijk zijn dat het donker is en dat ze zich bevindt op een plek waar ze nog nooit eerder is geweest; het fabrieksterrein ‘White Hills’.

Het duurt ruim 3 minuten voordat de vlogger naar binnen gaat, maar dan is er nog steeds geen sprake van een muziekvideo. Het is dan ook haast te verwachten dat het liedje NO NO NO pas aan het einde van de muziekvideo invalt, maar dat er een verhaallijn nodig was om het korte liedje – welke nog net geen minuut duurt – een basis te geven. NO NO NO is totaal geen griezelig liedje, maar een typisch punkliedje die erg goed tot zijn recht komt in de video. De twee bandleden van さよならパリス laten zich zien om ‘Nanana’ de stuipen op het lijf te jagen. De video is in totaal opgenomen met alleen een iPhone 6S om een authentiek gevoel mee te geven aan de video, welke als vlog moet dienen.

Er is ook een korte versie online gezet voor diegene die wat minder hebben met het gezwets en meer interesse in de muziek.

Score: 70/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?