Solotentoonstelling Naoyuki Ogino in IBASHO

Het nieuwe jaar is net van start gegaan en IBASHO heeft al een nieuwe tentoonstelling op de planning staan: vanaf 12 januari is de solotentoonstelling van het werk van Naoyuki Ogino te zien.

Womb of the Myth © Naoyuki Ogino (2011)
Womb of the Myth © Naoyuki Ogino (2011)

Er zullen werken te zien zijn van Ogino’s zwart-wit series ‘Womb of the Myth’ uit 2010/2011. Deze serie was gefotografeerd op het terrein van de filmstudio in Uzumasa Kyoto, die een van de laatste plaatsen zijn waar de praktijk van de traditionele Japanse filmvaklieden te vinden is. De periodeieke opbouw en afbouw – geboorte en levering – van filmsets in de ‘baarmoeder’ van de studio in een periode van 60 jaar is een soort schijnbeeld geworden; de sfeer van de plaats is gevuld met het oude Japanse verleden, goden en de toekomst.

De meest recente werken van Ogino die gecreeerd zijn met de oudste druktechniek van de fotografie, het zoutprint, op dun Japanse washi papier, is ook te bekijken tijdens deze tentoonstelling. De zoutprinten zijn afkomstig uit diverse series, waaronder ‘Skin’ uit 2015 Met deze reeks heeft hij geprobeerd om niet alleen een gevoel van aanwezigheid van een vrouwelijk lichaam te visualiseren, maar ook een materialiteit door de rijke textuur in de print die de kijker direct en diep raakt. In andere zoutdrukken wordt de diepe relatie onthuld die Ogino heeft met Japanse mystieke tradities en religies, zijn afbeeldingen laten een vluchtige wereld zien.

Ogino groeide op in Tokyo, waar hij werd geboren in 1975, en in Mexico. Hij studeerde af in natuurkunde op de universiteit in Nagoya, maar wilde zijn droom als fotograaf achterna gaan. Hij werkte bijvoorbeeld bij Japan’s grootste reclamebureau om dit na te streven. Hij besloot in 2006 fulltime als zelfstandig fotograaf aan de gang te gaan en won datzelfde jaar de Grand Prix van de Japan Photographer’s Union. Sinds 1998 heeft hij al diverse tentoonstellingen gehouden in Mexico, Verenigde Staten, Taiwan en in andere landen.

De solotentoonstelling is vanaf donderdag 12 januari tot en met zondag 12 februari te bekijken. De openingsavond is op 12 januari van 19.00 tot 22.00 uur. Galerie IBASHO is te vinden aan de Tolstraat 67 in Antwerpen en is geopend van vrijdag tot en met zondag van 14.00 tot 18.00 uur en op afspraak.

Bron: IBASHO

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?