Recept: Triforce Zandkoekjes

This post is also available in: English

Alhoewel ik zelf geen grote Legend of Zelda fan ben ken ik wel een hoop Legend of Zelda fans, vandaar dit recept voor simpele Triforce koekjes. Deze zandkoekjes zijn heerlijk licht en dun. Als samenwerking tussen AVO Blog en MunchMunchies deel ik graag recepten met een Japans tintje, maar dit zijn niet mijn enige recepten.

Moeilijkheidsgraad: ✩

Dit is gebaseerd op de redelijk lange bereidingstijd (exclusief de wachttijden tussendoor), simpel uit te voeren koekdeeg recept en hoe makkelijk je de juiste vorm koekjes kan creëren.

Benodigdheden:

♡ Electrische Mixer + Deeghaken
♡ Grote Mengkom
♡ Huishoudfolie
♡ Bakpapier
♡ Deegroller
♡ 1 of meerdere Pannenlikkers
♡ 1 Grote driehoekige koekjesvorm*
♡ 1 Kleine driehoekige koekjesvorm*
♡ Stapel papier of Deegrollerring van 3 millimeter dikte
♡ Optioneel: Silicone bakmat

*Mijn koekjesvormen waren 2,9 centimeter hoog. De grootste driehoek was 4,6 centimeter hoog en de kleinste 1,9 centimeter hoog. De hoogte van de driehoek meet je door de afstand tussen de punt en het midden van de horizontale lijn te meten.

Ingrediënten:

♡ 180 gram (room)boter (Ik gebruik zelf plantaardige margarine die bedoeld is voor het maken van taarten e.d. zonder soja en lactose, het hoeft dus geen ‘echte’ roomboter te zijn)*
♡ 140 gram poedersuiker
♡ 300 gram bloem
♡ 2 eigelen*
♡ 1 theelepel vanille extract
♡ Gele kleurstof, poeder of gel

* Deze ingrediënten moeten op kamer temperatuur zijn, niet koud uit de koelkast.

Methode

TIP: Schraap tussendoor, bij stap 1 tot en met 3, met de pannenlikker goed langs de zijkanten van de kom zodat je alles goed door elkaar kan mixen.

 Stap 1: Klop de boter op met een elektrische mixer. Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe en mix  tot deze er goed doorheen gemixt is.

 Stap 2: Hierna voeg je de eigelen en de vanille extract toe, mix dit weer goed door elkaar.

 Stap 3: Voeg nu de bloem toe en mix dit goed door elkaar. Als laatste voegt u de gele kleurstof toe, zoveel als nodig is om de juiste kleur geel te creëren, en mix dit weer goed.

 Stap 4: Wikkel het koekdeeg in wat vershoudfolie en leg dit in de koelkast, laat het deeg een uur in de koelkast koelen.

 Stap 5: Rol het deeg uit, op een bakmat of stuk vershoudfolie, tot de juiste dikte. Dit doe je door 2 stapels papier met een dikte van 3 millimeter aan beide zijde van het deeg te leggen en hier je deegroller overheen te rollen. In plaats hiervan zou je ook een Deegrollerring van 3 millimeter dikte kunnen gebruiken.

 Stap 6: Leg het uitgerolde deeg in de koelkast en laat het weer een uur koelen. Verwarm ondertussen je oven voor op 180 graden Celsius.

 Stap 7: Haal het deeg uit de koelkast en steek, met behulp van de grote driehoekige koekjesvorm, koekjes uit het deeg. Deze leg je op een bakplaat en hieruit steek je, met behulp van de kleine driehoekige koekjesvorm, een kleine driehoek zodat je een Triforce koekje overhoud.

TIP: In sommige recepten word beweerd dat als je de koekjes op dit moment in het proces nogmaals in de koelkast zou koelen, voor ongeveer een uur, dat ze dan beter hun vorm behouden. Dit doe ik zelf nooit, ik heb namelijk geen verschil in resultaat gemerkt tussen het wel koelen of niet koelen op dit punt, maar als je zelf het idee hebt dat het wel werk: Doe dit dan wel.

 Stap 8: Bak de koekjes voor ongeveer 10 minuten op 180 graden Celsius. Als ze klaar zijn zie je een heel klein beetje goudbruin aan de zij of onderkant van de koekjes.

 Stap 9: Laat de koekjes geheel afkoelen, anders vallen ze uit elkaar als je ze oppakt of verplaatst.

 Stap 10: Na stap 7 heb je een hoop koekdeeg over, herhaal met dit deeg stap 4 tot en met stap 9, tot je er geen koekjes meet uitkrijgt. Het overige deeg kan je altijd nog bakken, ook als het niet genoeg is voor een Triforce koekje.

♡ Eet smakelijk!

Deze koekjes zijn een beetje een gedoe om te maken, maar nog best simpel als je de wachttijd tussendoor niet meeneemt. En voor Legend of Zelda fans zijn ze een leuke verassing!

Vergeet niet MuchMunchies te liken op Facebook, te volgen op Tumblr en je te abonneren op MuchMunchies’ kanaal op Youtube voor meer foto’s, video’s en recepten!

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?