Record aantal toeristen naar Japan in 2016

Een record aantal toeristen van ruim 24 miljoen toeristen hebben het Land van de Rijzende Zon bezocht in 2016. Dit betekent een stijging van 22% tegenover 2015, liet de Ministerie van Toerisme weten.

Uitzicht op Mount Fuji vanuit vliegtuig naar huis 2016 - Fotografie: Francisca Hagen
Uitzicht op Mount Fuji vanuit vliegtuig naar huis 2016 – Fotografie: Francisca Hagen

Het is ook voor het eerst dat de doelstelling om 20 miljoen toeristen naar Japan te krijgen voorbijgegaan is.

De toename is toe te schrijven naar de versoepeling van de visa regelgeving voor toeristen uit diverse Aziatische landen, meer bezoeken van cruiseschepen en dat er meer goedkope vliegtuigmaatschappijen vliegen naar Japan. De grootste aantallen van toeristen kwamen uit Zuid-Korea en China. Toch is er in vergelijking met 2015 minder stijging te zien, dankzij de verzwakking van de economische groei in China en de aardbevingen in Kumamoto Prefectuur afgelopen april.

De Japanse overheid had de ambitieuze doelstelling van 20 miljoen buitenlandse bezoekers gesteld, met het zicht op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Hiermee zorgde Japan ervoor een meer toerisme-gericht land te worden. Nu de 20 miljoen toeristen ruim is behaald, is de vraag hoeveel er uiteindelijk in 2020 Japan gaan bezoeken. De Japanse overheid hoopt uiteindelijk in het jaar van de Olympische Spelen in Tokyo 40 miljoen toeristen aan te trekken.

Dit betekent dat er meer aanpassingen gedaan moeten worden aan faciliteiten, maar ook vluchtcapaciteit op grote vliegvelden, maar ook meer promotie voor gebieden die meestal ongezien blijven voor de meeste bezoekers aan het land.

Bron: Japan National Tourism Organization (JNTO) via Japan Today

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?