MV Review: D=OUT – 卍 (Manji)

Wie kent D=OUT nog? Ze zijn nog steeds actief en zijn weer terug bij Speed Disk en heeft kortgeleden een nieuwe muziekvideo online gezet!

D=OUT is begonnen eind 2006. De zanger Kouki, heeft deze band opgericht nadat zijn vorige band Mist of Rouge’s uit elkaar ging in 2003. Hierna besloot hij samen te werken met de gitaristen Ibuki, Hikaru, basgitarist Reika en drummer Minase. Ze werden al snel populair en hadden al snel optredens in Holiday Shinjuku en Ikebukuro Cyber. Na hun tweede single “Shirohata Sengen” kwamen ze terecht bij de indie label Speed Disk.

In 2011, is de band overgegaan naar de label PS Company. Niet voor alle fans was dit goed nieuws, want niet iedereen is fan van de label PS Company en was bang dat ze teveel zouden veranderen. In maart 2016 was er nieuws: De band heeft PS Company verlaten omdat ze toch een andere kant op wilden en hebben ze in April 2016 weer een contract bij de indie label Speed Disk! In de tussentijd was drummer Minase gestopt met drummen en is hij vervangen door Naoto. 16 november kwam de single en muziekvideo uitgebracht: 卍 (Manji).

Het teken in de titel is een swastika, in westerse landen wordt het gauw geassocieerd met het symbool die gebruikt door de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog, al is het in dat geval omgedraaid en 45 graden gedraaid. Maar dit symbool is al veel ouder en heeft voornamelijk diverse religieuze betekenissen en varianten (linksomdraaiend en rechtsomdraaiend). De manji is rechtsomdraaiend met de wijzers van de klok mee en staat in Japan en staat voor geluk, bescherming en goede gezondheid. Op Japanse plattegronden worden de Manji aangegeven om te laten zien waar de boeddhistische tempels te vinden zijn.

De video heeft geen groot verhaallijn, maar er komt wel wat in voor. De bandleden zijn bezeten, ze hebben witte ogen met donkere kringen, wild haar en dragen witte traditionele kleding. De rest van de band leden zien we pas later in de video. Het begint met Kouki, de zanger. Hij ziet een meisje voor een tempel. Hij volgt haar naar binnen toe. In de tempel komen allemaal Manji tekens voor. Ze gaan met een soort lift naar beneden en daarna naar buiten. Als ze nou eenmaal op de brug staan, zwaait het meisje en verlost de leden van het kwaad. Daarna worden de bandleden langzaam zichzelf weer en zijn niet meer bezeten en zien er ook niet meer zo uit. Daarna is het meisje nergens meer te bekennen.

De video heeft traditionele elementen, maar ook moderne. Ook is de video lekker kleurrijk. De muziek heeft moderne beats, de bas en de gitaren klinken erg goed en zijn fijn om naar te luisteren. Het lied is catchy en verveelt niet snel. De zang van Kouki is wat je van hem kan verwachten. Bij deze video kan ik goed zien dat het meer in de stijl van Speed disk is, en daarmee bedoel ik hoe de muziek video in elkaar zit en ook hun looks. Ook hun muziek klinkt al anders. Dit is hun tweede release nu ze net terug zijn in speed disk, en ben zeker benieuwd hoe de band zich nu verder gaat ontwikkelen bij de label waar ze eerst zaten! Als je ook benieuwd ben, moet je ze zeker gaan volgen!

Score: 75/100

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?