Incubate 2016 perfecte locatie voor Boris’ PINK

Voor de meeste Boris fans is het album PINK een favoriet, voor de band betekende dit de doorbraak. Omdat het album 10 jaar geleden werd uitgebracht, werd dit speciaal gevierd door middel van een tour over de gehele wereld. Het Europese gedeelte werd afgelegd in november en december. De Nederlandse show vond plaats tijdens het Incubate Festival op 11 december.

Het maakt voor Boris niet zo heel veel uit waar ze optreden. De band trekt altijd wel volle zalen aan, al zal het tijdens een festival als Incubate altijd wel makkelijker zijn om nieuwe fans binnen te harken. Maar mocht je niet bekend zijn met het werk van PINK, dan is het misschien wat moeilijker inkomen. Als het niet lukt met Farewell, dan moet het wel lukken met titeltrack Pink. Het publiek was vanaf de eerste seconden van de liveshow enthousiast en leken te genieten van elke track, ondanks het feit dat het totaal geen verrassing was welke tracks er allemaal gespeeld gingen worden. Aan de andere kant kan dat juist ook wel leuk zijn, om eens een keertje te weten welke liedjes er gespeeld worden en al helemaal dat je weet of je favoriete tracks ten gehore gebracht worden.

De band heeft al een behoorlijke Europese tour achter de rug en is al goed ingespeeld op alle liedjes, maar het voelt niet aan alsof de bandleden het allemaal uit routine ten gehore brengen. Het is niet voor niks dat deze band bijna 25 jaar actief is en nog steeds wereldwijd zeer populair, ondanks het feit dat er niet altijd in het Engels gezongen wordt. De aantrekkingskracht van Boris is dat ze altijd weten te vernieuwen, maar niet veranderen als band.

Het was zeker uniek om het album PINK integraal te horen op een festival. Het album is nog altijd een steengoede plaat van begin tot eind en Incubate was er de perfecte plek voor om dit te horen.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?