Cyarin organiseert eerste expositie in samenwerking met HP Nederland

Digital artist en illustrator Laura Brouwers (artiestennaam ‘Cyarin’) organiseerde afgelopen zaterdag 14 januari in samenwerking met HP Nederland haar eerste expositie in het Muntgebouw in Utrecht. Van de bijna 1 miljoen volgers kregen er 100 de kans persoonlijk kennis te maken.

©Marco Hofste

Cyarin is in een paar jaar uitgegroeid van een relatief onbekende artiest uit Eindhoven, die begon met het tekenen van manga kunst als hobby, tot internationaal bekende artiest en illustrator met bijna 1 miljoen volgers op Instagram. Om haar volgers op social media te bedanken voor hun betrokkenheid, exposeerde Laura zaterdag haar collaboratieve kunstwerk in het monumentale Muntgebouw in Utrecht. Dit kunstwerk is tot stand gekomen met behulp van Laura´s community en loopt als rode draad door de expositie. De rode draad staat niet alleen voor haar fans die belangrijk zijn voor Laura, maar is ook een link naar de Oosterse cultuur die populair is in manga, de jeugdinspiratie voor Laura’s kunst.

Laura vertelt: “Tekenen is heel erg belangrijk voor mij. Zonder zo’n toegewijde community op social media zou ik dit werk niet kunnen doen. Maar zonder het printen van mijn kunstwerken, zou mijn kunst alleen digitaal te zien zijn. Daarom vind ik het zo speciaal dat ik samen met HP deze samenwerking heb opgezet. Nu kan ik naast mijn kunst tastbaar maken, ook nog eens mijn fans bedanken. Zij zijn de rode draad in mijn leven. Door hun support wil ik mijzelf constant blijven uitdagen om nog beter te kunnen tekenen.”

#PRINTMECyarin

Laura heeft voor dit kunstwerk haar volgers gevraagd om portretfoto’s in te sturen op social media met de hasthag #PRINTMECyarin. Na het selecteren van vier portretfoto’s van haar volgers, heeft Laura deze geprint met de HP DeskJet 3720 en vervolgens nagetekend. Een deel van de meer dan 4500 inzendingen waren tijdens de expositie terug te zien in een groot kunstwerk. Voor Laura zijn haar fans, hun toewijding en het tekenen zelf de rode draad in haar leven.

Naast de onthulling van dit werk, heeft Laura tijdens een livestream op haar Facebook kanaal haar tekentechnieken laten zien. Deze kan nog terug bekeken worden.

Fotografie: Marco Hofste

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?