Wil jij in Japan wonen? Het is nu makkelijker om te blijven!

This post is also available in: English

Altijd al willen verhuizen naar Japan? Dan is dit jouw geluksdag! Het ministerie heeft namelijk besloten om het makkelijker te maken om een inwoner van Japan te worden.

Station Shinjuku: Orange (anime) reclame 2016 - Fotografie: Francisca Hagen
Station Shinjuku: Orange (anime) reclame 2016 – Fotografie: Francisca Hagen

Na slechts één jaar in Japan te verblijven kan je al inwoner worden, wanneer je word geclassificeerd als een ‘highly-skilled foreign professional’. Voorheen was dit vijf jaar. De classificatie word gedaan op basis van een score, die bestaat uit onder andere je professionele kwalificaties, opleidingsniveau en inkomen. ‘highly-skilled foreign professional’ ben je, vanaf maart, wanneer je 80 of meer punten scoort, eerder had je hier 70 of meer punten voor nodig.

Scoor je minder dan 80 punten? Niet wanhopen! Je moet maximaal 3 jaar in Japan wonen voor je een echte inwoner word. Dit was voorheen tien jaar. Je bespaard dus al 7 jaar.

Daarnaast wil het ministerie ook de immigratie scorekaart aan gaan pakken, zodat in de toekomst mensen met speciale vaardigheden in de IT branche, afgestudeerde van de top internationale universiteiten en rijke investeerders extra punten toegewezen krijgen.

Al deze aanpassingen treden vanaf maart 2017 in werking.

Bronnen: realestate.co.jp & japantimes.co.jp

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?