Meer dan 25 Japanse merken exposeren bij MONO JAPAN 2017

Na een succesvolle eerste editie is MONO JAPAN begin februari terug met opnieuw de mogelijkheid om kennis te maken met diverse Japanse merken in klein Japan in het Lloyd Hotel & Cultural Embassy in Amsterdam!

Het Japanse woord mono is naar het Nederlands te vertalen als object of product. Maar eigenlijk is het een veel breder concept dat de de relatie beschrijft die de men liever heeft met dingen dan simpelweg het bezitten ervan.Beginnend als een idee in het achterhoofd van zijn schepper, ondersteund door de traditie doorgegeven van generatie op generatie komt mono tot leven door de vingertoppen van de maker. Op het oppervlak van elke mono wordt een verhaal gedragen van de schepping. Wanneer het naar huis wordt gebracht zal het een container worden voor een nieuw verhaal, een die nog beschreven moet worden – dat van het gebruik ervan.

Voor MONO JAPAN 2017 zullen 26 merken de diverse design kamers van het Lloyd Hotel & Cultural Embassy omtoveren in unieke expositie ruimtes dat het beste past bij de verhalen die zij willen vertellen. Naast de keramiek, textiel, meubels, thee en sake zal ook dit jaar diverse lezingen en workshops geboden worden om een beter begrip te krijgen van de Japanse ambachten, het ontwerp en de achterliggende filosofie. De objecten die geselecteerd zijn voor MONO JAPAN zijn bedoeld om mee te leven, buitengewoon in hun ontwerp, de kwaliteit van het materiaal tart de zwaartekracht van het alledaagse en brengt vreugde aan de eenvoudigste rituelen van elke dag.

Het evenement draagt de naam MONO JAPAN – Japanese Craft & Design en wordt georganiseerd door Japan Cultural Exchange, Lloyd Hotel & Cultural Embassy en Luftzug. Het evenement is geopend op vrijdag 3 februari van 11.00 tot 20.00 uur, zaterdag 4 februari van 11.00 tot 20.00 uur en zondag 5 februari van 11.00 tot 18.00 uur. Lloyd Hotel & Cultural Embassy is te vinden aan de Oostelijke Handelskade 34 in Amsterdam. Entreekaartjes kosten momenteel € 10,00 per dag of € 19,50 voor drie dagen. Het is mogelijk om als student korting te krijgen.

Bron: MONO JAPAN

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?