30ste editie Japanese Public Speaking Contest in Den Haag

Ook dit jaar is het mogelijk om jouw kennis van de Japanse taal te testen, door middel van het meedoen aan een wedstrijd genaamd Japanese Public Speaking Contest! De 30ste editie vindt plaats op zaterdag 11 maart 2017 in het Marriott Hotel in Den Haag. Durf jij mee te doen?

Japanse Ambassade in Nederland
Japanse Ambassade in Nederland

Deze wedstrijd is in het leven geroepen om mensen die de Japanse taal leren een mogelijkheid hebben om te laten zien hoe goed zij de Japanse taal onder de knie hebben. Thema voor 2017 is: Iets wat ik koester (私が大切にしているもの).

Hoe zit zo’n Japanese Public Speaking Contest in elkaar?

Je mag ongeveer 5 minuten spreken. Daarna is er tijd om vragen te beantwoorden in het Japans. Er zullen ongeveer 20 deelnemers zijn, mochten er meerderen inschrijven, dan zal er een voorselectie zijn. Heb je al een idee waar je het over wilt hebben? Wacht dan niet te lang met aanmelden, de deadline voor het aanmelden is woensdag 22 februari 2017.

Er zijn een aantal kwalificaties waar je aan moet voldoen, voordat je je kan aanmelden. Je moet tenminste 17 jaar oud zijn, van Nederlandse nationaliteit zijn of die van een andere lidstaat van de EU en gedurende 6 maanden achter elkaar voorafgaand aan de datum van de wedstrijd in Nederland woonachtig zijn. Degene die niet de nationaliteit hebben van een EU lidstaat zijn ook welkom om mee te doen als bijzondere inzending, maar dingen niet mee met de prijzen die er te winnen zijn. Daarnaast mag je nooit in Japan gewoond hebben voor langer dan twee jaar en nooit een Japanse nationaliteit gehad te hebben of ouders hebben met een Japanse nationaliteit.

Aanmelden?

Om mee te kunnen doen, is het goed om je van te voren aan te melden. Je moet een formulier invullen en deze sturen met pasfoto naar de Japanse ambassade per e-mail (het adres staat in het formulier). Je krijgt een bevestiging.

De speeches zullen van start gaan om 14.00 tot 17.20 uur. Daarna zal er een juryberaad zijn van een half uur met daaropvolgend de prijsuitreiking. De The Hague Marriot (voorheen Bel Air Hotel) is te vinden aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag. De wedstrijd is open voor iedereen en toegang is gratis.

Bron: Japanse Ambassade in Nederland (meer informatie)

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?