Product Review: Heart – Cute Face Gummy

This post is also available in: English

Recent heb ik een aantal Japanse Candy kits aangeschaft en deze zal ik dan ook gaan reviewen voor AVO. Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Heart – Cute Face Gummy – Simpel
Prijs: ± €5
Extra benodigdheden: Melk, Water, Schaar, Lepeltje, Koelkast, Magnetron*, Hittebestendig Bakje of Bekertje, Optioneel: Pipet in plaats van Lepel, Saté prikker.
* In plaats van het mengsel op te warmen in de Magnetron heb ik het au bain-marie opgewarmd, met een hittebestendige glazen kom boven wat kokend water in een pannetje. Ik heb erin geroerd totdat al het poeder opgelost was en de kom toen eraf gehaald, de onderkant afgenomen met een droge doek en het mengsel terug gegoten in een bekertje om het in de mal te kunnen doen.

Met deze kit maak je twee schattige gummi gezichtjes op stokjes. De gezichtjes kan je zelf invullen zoals je wil, met de vele expressies en accessoires die je maakt met het rode en bruine mengsel. Er zijn twee versies van deze kit. Het kost niet veel tijd om de kit te maken, maximaal 10 minuten, het samenstellen van de gezichtjes kan je zo lang of kort over doen als je wilt.

De kit is erg makkelijk om te maken, maar wel leuk door de vele decoratie opties. Je kan van te voren al zien op welke manier je de gezichtjes kan decoreren.

Het eindproduct ziet er schattig uit, zorg er wel voor dat je alles goed mengt en kijkt of het poeder goed opgelost is. Zoals te zien op de foto lijkt het geheel goed op de verpakking. De mal zorgt ervoor dat je een mooi resultaat krijgt. Je kan meerdere gezichtjes maken en alles wat je op een gezichtje plaatst kan je er ook makkelijk weer afhalen of verplaatsen.

Het rode mengsel van poeder en water deed me gelijk denken aan de Haribo Perziken snoepjes. De smaak was echter erg flauw en deze gummi had een wat rare nasmaak, als je erop kauwt en dan doorslikt. Later kwam ik erachter dat als je het op je tong legt en in je mond laat oplossen het veel lekkerder smaakt. Dat raad ik dus zeker aan voor alle onderdelen van deze set!

Het bruine poeder gemixt met water deed me denken aan de Haribo Happy Cola snoepjes. Deze smaakte daar ook naar, maar ook wel redelijk flauw weer.

De gummi gezichtjes smaakte een beetje naar aardbeienmelk, maar je maakt het dan ook met melk. Ook weer een flauwe smaak, maar zeker niet onsmakelijk.

Persoonlijk vond ik het lekkerder om alle onderdelen los van elkaar te eten dan alles tegelijk.

TIPS: Als je een lepeltje gebruikt om de rode en bruine mixen in de mal te doen doe dan maar een heel klein beetje van dit mengsel op de lepel en drup dit er voorzichtig in. Met een pipet kan dit misschien makkelijker zijn. Met een saté prikker kan je het naar de randen uitspreiden, zodat je er niet te veel mengsel in doet.

Van het rode mengsel had ik redelijk wat over, hier kan je ook een andere vorm mee vullen bijvoorbeeld. Van het mengsel van de gezichtjes had ik minder dan verwacht, verdeel en verspreid dit goed. Ik miste uiteindelijk een stukje oor.

Let op dat je de stokjes goed in de mal doet, met de hartjes naar beneden. Ik heb dit per ongeluk verkeerd om gedaan, dat is geen ramp, maar wel jammer omdat je dan de hartjes niet ziet.

Je kan zelf kiezen wat voor soort melk je gebruikt, zo heb ik lactose vrije melk gebruikt. Eventueel zou water waarschijnlijk ook werken, maar dan zou het resultaat wel minder smaakvol zijn.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Maak de mal, na gebruik, schoon met warm water en laat deze aan de lucht drogen. Gebruik geen zeep bij het schoonmaken van de mal.

Als je de mal wil hergebruiken kan je hier wat pudding of gelatine pudding mix in doen. Je zou ook gesmolten chocolade in de vormpjes kunnen doen, maar dan moet de gesmolten chocolade niet te heet zijn want dan zou je mal kunnen smelten.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?