Japan Expo Paris en Japan FM slaan handen ineen: J-Music Festival in Paris

Er is een nieuw J-muziek evenement in Parijs aangekondigd waarbij diverse Japanse bands en artiesten bij elkaar gebracht gaan worden: J-Music Festival in Paris.

Het nieuwe evenement is in het leven geroepen door Japan Expo Paris en Japan FM, de eerste Franse webradio voor Japanse muziek. Het is een nieuwe mogelijkheid om liefhebbers van Japanse muziek te ontmoeten in een intieme zaal, waarbij je kennis kunt maken met diverse genres in de Japanse muziek door optredens van jonge getalenteerde muzikanten. ‘Vol.1’ van J-Music Festival in Paris is al aangekondigd, namelijk op 27 februari in Petit Bain.

© 2014 ILU GRACE. All rights reserved © NAGARA PRODUCTION © All rights reserved
© 2014 ILU GRACE. All rights reserved © NAGARA PRODUCTION © All rights reserved

Tijdens de eerste editie is een programma samengesteld met J-Pop, RnB en Japanse traditionele popmuziek: enka. De artiesten die gaan optreden zijn Misaki IWASA, UMI☆KUUN, en ILU GRACE. Deze drie muzikanten zullen een exclusieve set ten gehore brengen, gewijd aan cult anime themaliedjes, die ze zelf gekozen hebben.

Misaki Iwasa debuteerde als een idol in de beroemde band AKB48, maar is nu solo actief als enka zangeres. Het was voor het eerst dat een AKB48 lid een enka zangeres werd. Haar singles behalen de top in de Oricon lijst, en dat is bewonderingswaardig, gezien enka tegenwoordig niet vaak heel veel succes krijgt. Ze was te gast op Japan Expo in 2016.

UMI☆KUUN werd bekend door zijn YouTube video’s en kreeg de kans om op Japan Expo 2015 op te treden. Hier veroverde hij de harten van het publiek door te laten zien dat hij grappig, leuk en enthousiast is, maar ook een getalenteerde zanger. Zijn liedje Hello Baby werd gekozen als officieel liedje van het festival. Hij is tegenwoordig actief met de TV show UMI☆KUUN in the World of Dubbing en heeft het openingslied van de anime Young Black Jack gemaakt: I am Just Feeling Alive.

ILU GRACE bestaat uit zangeres Ayane en drummer KAZU, en mag de nieuwe generatie RnB duo genoemd worden. De roots van de muziek komen uit de RnB die we kennen in het westen, maar de muziek die ze streven het na om hun originele muzikaliteit naar voren te brengen. In 2015 waren ze te gast op Japan Expo in Parijs.

Reguliere kaartjes voor de show kosten € 30,00. In totaal zijn hier 350 kaartjes van. Er zijn ook VIP tickets te koop, deze kosten € 80,00 en zijn gelimiteerd tot 50 stuks. Met deze VIP tickets kun je naar binnen vanaf 19.00 uur, krijg je goodles en krijg je de mogelijkheid om de muzikanten na hun optreden te ontmoeten. Je kunt dan met hun praten, foto’s maken en handtekeningen vragen. De goodies die je krijgt bestaan uit 4 collector item buttons en een poster naar keuze. Tickets zijn online verkrijgbaar.

De show gaat van start om 20.00 uur. De deuren openen voor diegene met reguliere tickets om 19.20 uur en de show duurt in totaal 2 uur.

Bron: Japan Expo

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?