Tentoonstelling Across Japan in Modemuseum Hasselt

In het kader van Yokoso Festival, waarbij 25 jaar Japanse Tuin Hasselt wordt gevierd, zal het Modemuseum Hasselt een tentoonstelling houden die een connectie heeft met Japan.

Modemuseum Hasselt toont het sterke merk, dat de Japanse mode sinds de vroege jaren 1980 geworden is. Ze zet de toon voor modetrends wereldwijd, in streetwear en couture. De collecties van de Japanse ontwerpers Yohji Yamamoto en Rei Kawakubo in Parijs in de vroege jaren 1980 vormen een keerpunt in de geschiedenis. Met hun rafelige, loszittende en gescheurde zwarte ontwerpen schudden ze de kledingindustrie grondig door elkaar en introduceren ze een totaal nieuw modeconcept. Het Westen richt de ogen op Japan en pikt een oude, interculturele dialoog opnieuw op.

De tentoonstelling open op zaterdag 4 maart en loopt door tot en met zondag 3 september 2017. Om binnen te komen betaal je € 6,00, maar er zijn mogelijkheden om korting te krijgen.
Modemuseum Hasselt is te vinden aan Gasthuisstraat 11 en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Het museum is toegankelijk voor rolstoekgebruikers.

Bron: Yokoso Festival

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?