Product Review: Popin Cookin – Bento

This post is also available in: English

Recent heb ik een aantal Japanse Candy kits aangeschaft en deze zal ik dan ook gaan reviewen voor AVO. Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Popin Cookin – Bento – Uitgebreid
Prijs: ± €7
Extra benodigdheden: Glas, Water, Schaar, Plakband, Satéprikker.

Voor de meeste Popin Cookin kits kan je hier de Engelse instructies vinden.

Met deze kit maak je een schattige bento, met daarin allerlei lekkers. Zo maak je een stukje broccoli, een opgerold omeletje, een worstje in een inktvis vorm, noedels, een vleesballetje, een onigiri en een panda onigiri. Met de verpakking kan je ook nog een bakje, een wikkel voor de broccoli en een hartje voor op de prikker maken. Hier ben ik ongeveer een kwartiertje zoet mee geweest, omdat het nog best wat precies vouw- en knipwerk vereist om te maken. Met het maken van de vele snoepjes ben ik ongeveer een half uur bezig geweest.

De kit is makkelijk om te maken, maar toch leuk vanwege de vele onderdelen. Daarbij vond ik het ook wel erg leuk om het bakje, de wikkel en de versiering voor het satéprikkertje in elkaar te knutselen.

Het eindproduct ziet er schattig uit, zolang je de tijd neemt om alles netjes te doen. Zoals te zien op de foto lijkt het geheel goed op de snoepjes op de verpakking, alleen de kleuren en textuur lijken soms wat anders. Op de verpakking ziet het er wat minder eetbaar uit, vind ik. De oortjes van de panda plakte bij mij helaas niet aan het hoofdje vast, hoe hard ik ook drukte, dus die heb ik ernaast gelegd.

De noedels smaakten heel duidelijk naar citroen en hadden de textuur van een pasta. Als je het een klein tijdje laat staan kan je ze wel oppakken zonder dat ze hun vorm verliezen, als je dit voorzichtig doet.

Het vleesballetje smaakte een beetje naar mandarijn, vond ik. Deze smaak was wel een stuk minder aanwezig dan de citroensmaak van de noedels. De textuur was vergelijkbaar met die van de rijst, alleen dan iets zachter.

De rijst rook al heel sterk naar kauwgom toen ik de verpakking opende en daar smaakte deze ook naar. Fruitige kauwgom rijst dus, lekker en zoet. Het zwarte poeder was daarentegen heel zuur, wat ik zelf ook niet vervelend vond, aangezien ik best van zuur hou. Het zwarte poeder had een veel sterkere smaak dan de rijst. Als ik een hap met zwarte poeder erbij nam proefde ik voornamelijk de zure smaak van het zwarte poeder. De nasmaak van het poeder was wel een beetje bitter.

De opgerolde omelet smaakte naar citroen en het worstje een beetje naar aardbei. De smaak van de broccoli wist ik niet geheel te plaatsen, maar het deed me denken aan schoonmaakmiddel of iets dergelijks, in ieder geval vond ik deze smaak niet lekker. Het deed me een beetje denken aan de roze kleur, voor het inkleuren, van de Kyan Land set. De textuur van de broccoli, het worstje en het ei waren een beetje gelatineachtig alleen dan minder glad. Een soort van bobbelig, het was niet korrelig maar had wel een soort bobbeltjes erin.

TIPS: Er zit geen prikker in de set, die moet je zelf in huis hebben. Als je een satéprikker hebt en deze wil versieren, knip deze dan een stuk kleiner aan de bovenkant, het balletje waar de prikker in gaat is namelijk erg klein en anders steekt je prikker erg uit.

Druk het balletje waar het panda gezichtje op moet komen goed aan op de ‘stempel’. Als je dit niet doet kan het gezichtje wat onduidelijk zijn.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Maak de mal, na gebruik, schoon met warm water en laat deze aan de lucht drogen. Gebruik geen zeep bij het schoonmaken van de mal.

Als je de mal wil hergebruiken zou je hier fondant of mochi voor kunnen gebruiken. Je zou cacao poeder kunnen gebruiken om het gezichtje van de panda en de streep van de onigiri te maken, of je zou zwart kleurpoeder kunnen gebruiken. De broccoli, het ei en worstje kun je maken van gelatine pudding. De noedels kun je bijvoorbeeld maken van poedersuiker en een klein beetje water of citroensap.

Je zou het versierde prikkertje kunnen hergebruiken.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?