J-Drama Review: Good Morning Call

This post is also available in: English

Op Netflix is er de laatste tijd steeds meer aanbod van Japanse film en serie en dat is natuurlijk geweldig voor meerdere redenen. Ondertiteling is aanwezig in verschillende talen, de kwaliteit is hoger dan 360p en legaal als maar kan. Een paar maanden geleden kwam er een nieuwe serie op Netflix; de dramaserie Good Morning Call, gemaakt in associatie met Netflix. De comedydrama is gebaseerd op de manga “Guddo Moningu Koru” gemaakt door Yue Takasuka en werd van september 1997 tot april 2002 gepubliceerd in het maandelijkse manga magazine Ribon.

Good Morning Call (Netflix Original)

De serie gaat over de middelbare scholiere Nao en de meest populaire jongen op school, Uehara.
Nao overtuigde haar ouders om alleen te wonen zodat ze dichtbij haar middelbare school zou zijn, nadat haar ouders verhuisde naar het platteland om de boerderij van haar overleden opa over te nemen. Toen ze bij haar nieuwe flat aankwam was er echter een klein probleem. Uehara had dezelfde flat gehuurd. De huisbazin zei dat ze dan maar moesten gaan samenwonen en dat is wat ze besloten te doen. Ze hebben beiden niet genoeg geld om ergens anders te wonen en het studentenhuis zat al helemaal vol. Het wordt al snel duidelijk dat Nao Uehara toch wel leuk vindt. Uehara is echter heel lang verliefd geweest op de vrouw van zijn broer, Yuri, die nog vaak langskomt en Nao ook heel onzeker over haarzelf maakt. Nao heeft zelf een aanbidder, een jongen die ze al sinds jongs af aan kent genaamd Daichi.

Op het begin is het nog moeilijk aanpassen voor Nao en Uehara door samen te wonen, maar als de serie vordert, positieve veranderingen vinden zich plaats in het huishouden. Ze leren beter met elkaar te leven en kunnen het steeds beter met elkaar vinden. Ze houden goed rekening met elkaar en vooral Nao zorgt erg goed voor Uehara. Uehara heeft nog erg een het-boeit-me-allemaal-niet vibe om zich heen, terwijl dat vaak niet is hoe hij zich echt voelt.

De meeste liefdesdrama’s hebben natuurlijk drama en dat is hier ook zo. Vanwege de complexe verhoudingen tussen de personages is er vaak ophef, zijn er veel onzekerheden en natuurlijk gênante gebeurtenissen. Dat kan ook niet anders als er zoveel mensen andere mensen leuk vinden dan degene die hen leuk vindt. Dit is zeker wel cliché, maar clichés zijn er om een reden. Het is entertainend om naar te kijken en als je de serie vanaf het begin kijkt, is het zeker niet moeilijk om allemaal bij te houden. De complexe verhoudingen houden de serie spannend en geeft het genoeg brandstof om steeds weer wat nieuws te laten zien.

De serie is ook typisch een Japanse serie. De editing is soms erg kinderlijk met stickers en overgangen die lijken alsof ze in Moviemaker zijn gemaakt. De emoties zijn lekker overdreven en de acteurs praten heel vaak hard op in zichzelf. Zoals ik al eerder heb gezegd is het plot erg cliché. Maar al deze dingen zijn wel hele goede redenen om de serie te kijken. Vooral als je even niet zoveel wil nadenken en gewoon iets luchtigs en leuks wil zien, is deze serie daar echt perfect voor. Je leeft als kijker mee met de personages en dat is inclusief plaatsvervangende schaamte, verdriet of vreugd.

Dus als je naar een prefecte meeleef serie zoekt, is Good Morning Call een goede kansmaker!

Datum van uitgave: 12 februari – 10 juni 2016
Regisseurs: Yo Kawahara en Takashi Fujio
Score: 80/100

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?