Tweeluik lezingen Japan door Onno Reichwein en Maarten Ruijters in Museon

In het Museon in Den Haag zullen er op 7 en 14 maart lezingen plaatsvinden over Japan. De eerste lezing wordt gegeven door reisleider en cultuurhistoricus Onno Reichwein en de tweede door architect en tekenaar Maarten Ruijters.

Onno Reichwein geeft tijdens zijn lezing op dinsdag 7 maart aandacht aan de steden Kyoto en Tokyo. Hij zal aandacht geven aan het interessante verleden, maar ook heden en toekomst van beide wereldsteden geven. Te denken aan Kyoto als keizerstad, Edo en misschien wordt er wel aandacht geschonken aan de komende Olympische Spelen.

Tono Matsuri 2016
Tono Matsuri 2016 (Maarten Ruijters)

Maarten Ruijters heeft eerder al een lezing gegeven over Japan in het Museon, evenals zijn zoon Vincent. Tijdens de lezing op dinsdag 14 maart gaat hij naar het noordelijke deel van het eiland Honshu. Er wordt kennis gemaakt met diverse festivals, tempels, het theater en meer.

De lezingen worden gegeven in het kader van de dinsdagmiddaglezingen. De lezingen zullen inclusief pauze zijn en er is plek voor 300 personen. De dinsdagmiddagpresentaties zijn gratis met een geldig Museon entreebewijs van € 12,00 voor volwassenen.

Beide lezingen beginnen om 13.30 uur en zullen rond 16.00 uur afgerond zijn. Museon is te vinden aan de Stadhouderskade 37 in Den Haag.

Bron: Museon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?