MV Review: FOXPILL CULT – LAST WONDER

This post is also available in: English

Met de aankondiging van het vertrek van Pueru kwam de Post New Wave band FOXPILL CULT met een muziekvideo: LAST WONDER. De band noemt deze video de ‘final chapter’ van HOMO DEMENS MAN, de titel van het album die afgelopen oktober uitkwam.

Als eerste zie je vertrekkend bandlid Pueru in beeld, hij staat daar te poseren met zijn gitaar terwijl Shinpei Mörishige verderop staat te filmen. Ze staan op wat rotsen, terwijl ze omgeven worden door water. De video is gefilmd op meerdere locaties, onder andere in een bloemrijke omgeving, nachtelijk Tokyo en backstage en on-stage tijdens liveshows. Als supportdrummer Boo(DxUxS) Pueru voorbij loopt backstage, wordt Pueru uitgelicht door middel van een cirkel tekst: “What’s Happening Brother. Where is FOXPILL CULT?”. Halverwege de muziekvideo stapt het over naar de track What’s Happening Brother, die te vinden is op HOMO DEMENS MAN.

LAST WONDER begint rustig, heeft kort techo intermezzo, voordat het verdergaat waar de band mee bezig was met een extra fijne FOXPILL CULT vibe gesteund met beelden van liveshows. Pas als What’s Happening Brother van start is gegaan, komt het kunstzinnige van FOXPILL CULT naar voren.

De muziekvideo geeft het idee dat Pueru veel in beeld komt, als een soort van afscheid van deze stiekem toch wel gekke bandlid. De rode draad van de muziekvideo is de vriendschap, verdriet (van afscheid) en de leuke momenten die niet vergeten gaan worden. Op een zeker punt is zelfs in diverse talen ‘dankjewel’ te lezen in de muziekvideo, in het Nederlands is het Dank U. Het is een mooi eerbetoon aan het werk van bandlid Pueru die al sinds 2011 een zeer bijzondere bandlid mocht zijn van FOXPILL CULT.

Ondanks dat het eind van What’s Happening Brother met de operastemmen in combinatie met de melancholische muziek en stem van Takaaki als een soort van afscheid van de band kan voelen, geeft de band het tegendeel aan door middel van een simpele zin: We will never die.

Score: 80/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?