Versailles viert de RENAISSANCE in de Moulin Rouge

De bandleden van de Japanse symfonische metal band Versailles gingen sinds 2012 allen hun eigen kant op. De zanger KAMIJO begon zijn eigen soloproject, terwijl de rest een andere band opstartte. Echter sinds vorig jaar werd aangekondigd dat de band Versailles weer verenigd zou worden! Om dit te vieren werd er een Europese tour aangekondigd door B7KLAN voor begin 2017! Nederland stond dit keer niet op het lijstje, dus was het verder reizen als je ze wilde zien.

Versailles | Photographer © Julien Chantôme for B7KLAN
Versailles | Photographer © Julien Chantôme for B7KLAN

De laatste liveshow van deze tour bevond zich plaats in de Moulin Rouge in Parijs. De zaal was groot en opgedeeld in verschillende hoogtes, zo kon je helemaal beneden staan, het midden of ergens achter bovenin. Achterin kon je het podium heel goed zien als je niet zo groot ben. Het was erg druk, de zaal was zeer goed gevuld!

Het concert ging van start, maar wat een verrassing toen de gordijnen open gingen! Het concert begon namelijk met een onaangekondigd gastoptreden van David (uitspraak: Davidé), een soloproject van SUI (ex-Megaromania/LIN). Dit project had zich begin 2017 aangesloten bij Chateau Agency van KAMIJO. SUI liet zijn eerste nummer horen aan het publiek. Dit was de Europese première van David en werd goed ontvangen door het publiek. Hij had lang haar en aristocratische kleding aan, en zijn muziek was ook in de stijl van Versailles en KAMIJO waardoor het goed aansloot aan het concert. Hij warmde het publiek meteen al op. Aan het einde van zijn lied ging het gordijn weer dicht en was het echt tijd voor Versailles om op te treden!

Prelude speelde in de achtergrond als inleiding welke het teken was voor de bandleden om één voor één op het podium te komen en te poseren voor het publiek. KAMIJO was twee shows terug in Polen gevallen. Daarom had hij bij deze show een stoeltje en kwam hij op met krukken. Na Prelude begonnen ze meteen met Aristocrat’s Symphony, één van hun oudere en bekende nummers. Het geluid was goed geregeld, je hoorde alle instrumenten duidelijk en KAMIJO’s stem was ook goed te horen door de zaal. Het publiek was vanaf het begin tot einde enthousiast, maar werden vaak nog enthousiaster als Teru en Hizaki bezig waren met de gitaarsolo’s! Ook wanneer KAMIJO af en toe aan fanservice deed zoals een kus geven aan Hizaki, hoorde je gejuich. Het publiek kreeg er geen genoeg van! KAMIJO kon niet lopen, maar hij kon wel draaien met zijn stoel en bewegingen maken met zijn armen. Af en toe stond hij nog wel op met hulp van Masashi en de rest. Ook kwamen de bandleden af en toe dichtbij de fans spelen wat leuk is om te zien alleen moesten ze wel oppassen, er werd weleens getrokken aan de jurk van Hizaki.

Versailles | Photographer © Julien Chantôme for B7KLAN
Versailles | Photographer © Julien Chantôme for B7KLAN

De setlist bestond uit een mix van hele oude nummers, maar ook wat recentere nummers – zoals Philia en Masquerade – en een aantal van hun nieuwste nummers – zoals Melodic Thorn en Chandelier – die ze eind vorig jaar hebben geproduceerd. Het is een mooie lijst nummers geworden, gevuld met nostalgie en nieuwigheid.

Versailles heeft een unieke en mooie show gegeven in Parijs, de sfeer was fijn en de interactie met het publiek was goed. Het feit dat de band ervoor koos om nog steeds te blijven optreden na de val van KAMIJO een aantal shows ervoor, geeft aan dat ze veel geven om hun fans. Desondanks waren fans wel bezorgd geraakt. The show must go on!

Setlist:

Prelude
1. Aristocrat’s Symphony
2. Ascendead Master
3. Shout & Bites
4. Vampire
5. Inheritance
6. Melodic Thorn
7. Chandelier
8. Zombie
9. The Red Carpet Day
10. Philia
11. Serenade
12. Faith & Decision
13. Masquerade

Encore
14. Lineage
15. Sympathia
16. The Revenant Choir

Fotografie: Julien Chantôme voor B7KLAN

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?