10 dingen die je niet mag missen op Made in Asia 9

Een aantal nachtjes slapen en dan is het alweer tijd voor Made in Asia! Zoals elk jaar heeft dit evenement een interessant programma, vooral als je kijkt naar muziek! Net zoals vorig jaar is ten tijde van Made in Asia op 3, 4 en 5 maart ook YouPlay! en de WCS kwalificatie voor België.

Made in Asia 9
Maar wat is er nog meer te dien op Made in Asia? Tijd voor een lijstje van 10 dingen!

1. Muziek: BRIDEAR, PLASTICZOOMS en Neko Light Orchestra

De oplettende bezoekers van AVO weet allang dat PLASTICZOOMS momenteel aan het touren is in Europa. Made in Asia staat ook op de planning met op vrijdag en zaterdag optredens en zondag een fanmeeting waarbij je je PLASTICZOOMS merchandise kunt signeren. BRIDEAR was vorig jaar nog in Nederland te zien, maar slaat het deze keer over. Maar Brussel is best te doen als je de all female metalband niet wil missen. Ze zullen op alledrie de dagen optreden en signeren. Neko Light Orchestra is al eens te zien en te horen geweest op Japan Expo Belgie en Parijs, maar ook Retro MIA, dus een optreden op Made in Asia was niet te vermijden! Op alledrie de dagen zal Neko Light Orchestra optredens geven die op elke dag anders zal zijn.

2. Speciale gast Chikashi Kubota

Chikashi Kubota, de karakter designer van One Punch Man, maar ook bekend van zijn werk voor Gurren Lagann, Space Dandy en de One Piece film ‘Baron Omatsuri and the Secret Island’ zal Made in Asia bezoeken als gast. Maar hij zal op zaterdag 4 maart ook een masterclass geven. Verder zal hij ook de tijd nemen om te signeren.

3. Nintendo Switch uitproberen

Op 3 maart komt de allernieuwste spelconsole Nintendo Switch uit en mocht je nog geen aankoop gedaan hebben, dan kun je de console uitproberen bij de stand van Nintendo. Maak kennis met het nieuwe manier van spelen en speeil bijvoorbeeld The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Maar je kunt ook Mario Kart 8 Deluxe, die vanaf 28 april verkrijgbaar is, uitproberen door plaats te nemen in de Nintendo race-stoelen, maar ook voor de 3DS liefhebbers kun je twee spellen uitproberen die nog niet in de winkels liggen.

4. Speciale gast Reika

Cosplayer Reika was vorig jaar ook te vinden op Made in Asia in het Cosplay Dorp met een eigen stand. Blijkbaar beviel haar bezoek zo goed, dat ze dit jaar weer te vinden is op Made in Asia. Naast het feit dat je haar kunt ontmoeten, kun je in het Cosplay Dorp aanwezig zijn voor signeer- en fotosessies, maar ook een workshop. Op zondag is er een mogelijkheid om vragen te stellen aan Reika.

5. Speciale gast Takahiro Oba

De talentvolle mangaka Takahiro Oba komt een bezoek brengen aan Made in Asia en zal naast een masterclass ook signeersessies geven. Takahiro Oba is beeknd vanwege zijn Sky-High Survival manga die sinds 2014 in Weekly Shonen Magazine te lezen is.

6. Exclusieve projectie van virtuele popster IA

Na Hatsune Miku is een concert door middel van projectie niet zo gek meer, IA’s eerste liveshow in Akasaka Blitz is te zien op Made in Asia en dat maakt het meteen een Belgische premiere!

IA is een virtuele popster die behoort tot het VOCALOID™3 project met IA -ARIA ON THE PLANETES- en IA ROCKS -ARIA ON THE PLANETES-. Beide kwamen op de eerste plaats te staan in Amazon Japan Music Software. De video’s van IA werden al door meer dan 10 miljoen mensen bekeken. IA zingt het officiele liedje van de Super GT, de meest bekeken racewedstrijd in Japan, maar is ook de zangeres van KAGEROU PROJECT en van het nummer Otsukimi Recital, dat voorkomt in de anime Mekakucity Actors. Daarnaast werd IA ook geselecteerd om deel te nemen aan de CD die verkocht wordt met het laatste deel van de manga Neon Genesis EVANGELION. Tot slot heeft IA/VT -COLORFUL- for PlayStationR Vita de tweede plaats gehaald voor meest verkochte games toen het uitkwam. De projectie is te zien op alledrie de dagen van Made in Asia.

7. Vier karaokeboxen met animeliedjes, Japanse en Koreaanse pop

Karaoke is zeer populair op de diverse Aziatische evenementen en dus niet meer weg te denken. Hou je van animeliedjes, Japanse pop en/of Koreaanse pop en sta je graag op een podium je favoriete liedjes te zingen, dan is het leuk om naar de Karaoke Box stand te gaan. Er zullen 4 karaokeboxen te vinden zijn waar je kunt zingen. Er is ook een karaokewedstrijd en challenges te doen tijdens Made in Asia.

8. One Piece Passion Museum

Voor het eerst zal er een echt museum over One Piece zijn op Made in Asia waar je ook echt kunt rondlopen. Ontdek de duizenden documenten die geholpen hebben om tot de manga en anime te komen. Laat je leiden door DOK en zijn team en neem een kijkje achter de schermen van One Piece. Wat kun je verwachten? Originele tekeningen, schetsen, storyboards en veel meer. Interessant voor de One Piece fans! Het museum is te vinden in Hal 4 en tijdens Made in Asia te bezoeken.

9. Photobooths en purikura

Mocht je een leuke herinnering aan je bezoek van Made in Asia overhouden, dan denk je al gauw aan toffe foto’s. Ik ieder geval wel! Tijdens Made in Asia is het mogelijk om op diverse manieren toffe foto’s te maken. Er is bijvoorbeeld een Dragon Ball photobooth waar je gratis een foto kan maken van jezelf terwijl je je aan het transformeren bent in een Super Saiyan. In het Cosplay Dorp en L’AVENIR zijn er ook photobooths te vinden, maar waarschijnlijk het meest populaire zal misschien de purikura zijn. Deze is niet gratis, maar voor € 5,00 heb je een mooie set foto’s. Neem je vriend of vriendin mee en maak toffe herinneringen!

10. De grote hoeveelheid winkels die je geld willen

Bij binnenkomst van de beurs Made in Asia zal het je niet ontgaan: er zullen heel veel standjes te vinden zijn waar je je geld aan kunt uitgeven. Dit is niet zoals de dealerrooms die je gewend bent bij de Nederlandse conventies! Daarbij is de zogenoemde dealerroom op Made in Asia de laatste jaren behoorlijk gegroeid. Er zijn diverse winkels aanwezig, ook een aantal uit Nederland! Bij YouPlay! zijn er ook diverse exposanten te vinden. Wil je weten welke? Bekijk de lijst hier.

Dit jaar is Made in Asia niet twee dagen, maar drie dagen. De vrijdag is sinds dit jaar een volledig gevulde dag. Als je een kaartje koopt voor Made in Asia, dan kun je direct ook YouPlay! bezoeken. Een kaartje op de vrijdag kost € 11,00, zaterdag € 13,00 en zondag € 12,00. Aan de kassa kosten de kaartjes per dag € 14,00. Mocht je alle drie de dagen willen dan kosten het € 30,00 in de voorverkoop.

Bron: Made in Asia

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?