MV Review: RIS – OVERKILL

Afgelopen week kwam het mini-album OVERKILL uit van zangeres en gitariste RIS, ter promotie van deze release kwam ze met een muziekvideo van de titeltrack.

De muziek die RIS (eerder actief als risu en r_i_s_u) maakt mag vallen onder genres als new wave, electro, punk, glam rock met hier en daar rock’n’roll. Met haar eerste mini album in 2009, 22ND CENTURY GIRL, strooide ze met een 80s vibe en zette daarmee gelijk de toon.

Om de muziekvideo van OVERKILL voor elkaar te krijgen heeft RIS eind vorig jaar een crowdfunding gestart, waarbij fans de kans konden krijgen om haar te steunen door de video te maken. Diegene die een bepaald bedrag over wilden maken, zouden uiteindelijk ook in de bedanktsectie terecht komen. Het is zoals je hieronder kunt zien gelukt om de video te maken.

Om het album zelf op te nemen heeft ze de hulp ingeschakeld van behoorlijk wat bekende namen uit de Japanse muziekwereld: Ken Miyo (nu actief als bassist in Atsushi Sakurai’s zijproject THE MORTAL), Motokatsu Miyagami (drummer ex-The Mad Capsule Markets), Tabasa Hayashi (bassiste ex-SCARLET/Asai Kenichi) en Chris Mosdell (Yellow Magic Orchestra).

De drie eerstegenoemde muzikanten zijn ook terug te vinden in de muziekvideo OVERKILL. De video heeft een circus-achtige setting waarbij RIS de kaartjesverkoper is, maar ook diegene is die het optreden geeft. Bij de kassa wordt duidelijk dat alleen volwassenen naar binnen mogen en dat is niet zo gek, want de video bevat behoorlijk wat suggestieve beelden. Het refrein in OVERKILL is catchy en up-tempo, klinkt ruig dankzij de distortion van de gitaar en RIS geeft een extra effect aan haar zang door het te laten haperen op bepaalde momenten. Maar deze combinatie, inclusief een aantal toevoegingen van Engelse woorden, blijft in je hoofd hangen en zorgt ervoor dat je het liedje op repeat wil zetten.

Score: 75/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?