Nishicon 2018 heeft een nieuwe datum!

This post is also available in: English

Voor diegene die het Facebookevenement van Nishicon 2018 volgen werden verrast met een interessante melding: De conventie heeft namelijk de data aangepast van de aankomende editie met als thema Winter Wonderland. Nishicon zal niet meer in het eerste weekend van januari 2018 plaatsvinden, maar in het laatste weekend van februari 2018.

Nishicon 2018

De organisatie van Nishicon gaf aan later met meer informatie te komen, maar Erik Huizinga wilde alvast voor AVO Blog een aantal vragen beantwoorden.

AVO Blog: Waarom is er gekozen voor een andere datum en niet meteen voor deze nieuwe datum in februari?
Erik Huizinga: Op het moment dat bleek dat Nishicon 2018 en Tomofair Amsterdam in hetzelfde weekend zouden vallen hebben we gekeken of we daar wat aan konden doen. Dit voor onze bezoekers, onze standhouders, en ook voor een aantal van onze eventhouders die ook op TomoFair Amsterdam staan. In eerste instantie konden we beiden niet van datum wisselen, maar het Theaterhotel Almelo had nog een gaatje vrij eind februari, en met het recente officiële bericht van Tsunacon dat er geen nieuw evenement van hun gaat komen was het voor ons gewoon duidelijk dat februari een veel betere optie is dan 5-7 januari. Gelukkig valt het nieuwe weekend ook (deels) in een vakantieperiode, dus ook dat is positief.

AVO Blog: Krijgen diegene die een kaartje gekocht hebben voor de oude data en niet op de nieuwe data hun geld terug?
Erik Huizinga: De verkochte tickets zullen per e-mail contact krijgen, en de mogelijkheid hebben om hun ticket te houden of te annuleren.

AVO Blog: Zijn er al een aantal activiteiten bevestigd die jullie alvast kunnen delen?
Erik Huizinga: Eventhouders die ook op Tomo Amsterdam stonden, zoals GameRooms en Performous karaoke hebben gelijk bevestigd dat ze nu in ieder geval wel bij ons aanwezig zijn.

Nishicon zal binnenkort meer informatie delen via de website en social media. Maar de nieuwe datum staat nu vast op 23, 24 en 25 februari 2018. De locatie blijft nog altijd Theaterhotel Almelo.

Bron: Nishicon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?