Product Review: Lotte – Koala’s March Chocolate House

This post is also available in: English

Recent heb ik een aantal Japanse Candy kits aangeschaft en deze zal ik dan ook gaan reviewen voor AVO. Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Lotte – Koala’s March Chocolate House – Erg uitgebreid
Prijs: ± €20,-
Extra benodigdheden: Lepel, Koelkast, Magnetron*, Hittebestendig Bakje of Bekertje, Optioneel: Spuitzak of Boterhamzakje, Plank, Schaar
* In plaats van het mengsel op te warmen in de Magnetron heb ik het au bain-marie opgewarmd, met een hittebestendige glazen kom boven wat kokend water in een pannetje. Ik heb erin geroerd totdat al de chocolade gesmolten was en de kom toen eraf gehaald, de onderkant afgenomen met een droge doek en het mengsel terug gegoten in een bekertje om het in de mal te kunnen doen.

Met deze kit van Koala’s March, of Koala no Machi, maak je een heel schattig chocolade huisje van chocolade, wafels en pejoy stokjes. Daarnaast kan je ook nog een wipwap, een bankje en een glijbaan maken. Bij dit pakket zitten ook koekjes, gevuld met chocolade, met koala’s erop getekend. Die kan je leuk bij het huis en op de wipwap, het bankje en de glijbaan plaatsen. Er zijn twee huisjes die je kan maken, aangegeven in de instructies, maar er zit maar genoeg in het pakket voor één huisje. In totaal ben ik ongeveer een halfuur met deze set bezig geweest, als je de wachttijd niet meetelt. Je kan nog veel meer tijd besteden aan het decoreren van het huisje, met bijvoorbeeld poedersuiker als sneeuw en royal icing om ijspegels aan het dak vast te maken.

Deze kit kost best wel wat tijd, maar de aparte onderdelen zijn wel makkelijk te maken. Het is heel leuk om het huisje te versieren en in elkaar te zetten, je ziet het echt één geheel worden. Daarbij vind ik het altijd heel leuk als je zoveel als je zelf wilt kunt decoreren.

Het eindproduct ziet er schattig uit, probeer wel alles zo netjes mogelijk te doen. Zoals je ziet op de foto lijkt het geheel goed op het chocolade huisje op de verpakking, alleen is de chocolade wat donkerder dan op de verpakking lijkt.

De melk chocolade uit deze set smaakt iets anders dan hier, het smaakt een beetje romiger, maar ook iets bitterder dan ik gewend ben van melk chocolade hier. Toch was het geen vervelende smaak, alleen wat anders.

Deze kit bevat drie soorten koekjes; koala koekjes, Toppo stokjes en wafels. De koala koekjes zijn heerlijk knapperig aan de buitenkant en hebben een zachte melk chocolade vulling. De Toppo stokjes hadden melk chocolade aan de binnenkant en de koek aan de buitenkant deed me denken aan pretzel stokjes, maar dan zonder zout. De wafels waren heerlijk luchtig met een vulling die naar chocolade en hazelnoten smaakte.

Naar mijn mening een lekkere set dus!

TIPS: De chocolade word snel hard in de koelkast, dus 10 minuten in de koelkast is lang zat om het hard te laten worden.

Als de wafel uit elkaar valt door het snijden kan je het met gesmolten chocolade weer in elkaar zetten.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Maak de mal, na gebruik, schoon met warm water en laat deze aan de lucht drogen. Gebruik geen zeep bij het schoonmaken van de mal.

Als je het instructieboekje bewaard kan je deze soorten koekjes, of andere koekjes, kopen. Door de instructies te volgen kan je dan nogmaals de huisjes maken, zelfs met andere kleuren als je dat zou willen.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?