Kitaro op wereldtour: Kojiki and the Universe Live

Kitaro, actief sinds 1997 als muzikant en componist, winnaar van de Grammy en Golden Globe, gaat binnenkort op wereldtour. De tour gaat in april van start in de Verenigde Staten en verder zal de muzikant richting Europa gaan.

Kitaro is een pseudoniem van Masanori Takahashi en wordt meer dan een kwart eeuw gezien als internationaal erkend icoon, wereldwijd geprezen componist en muzikant en staat bekend om zijn elektronische instrumentale muziek. Hij wordt gezien als één van de stichters van de muziekcategorie New Aage en de beweging ervan. In zijn muziek komt veelal de boodschap van vreden en licht naar voren. Maar eigenlijk beschrijft dit zijn muziek niet al te goed. Zijn diverse samenwerkingen met geluiden en de resonante, multi-getextuurde composities trotseren de beperkingen van elk muziekgenre, waarbij hij een baanbrekende fusie maakt van culturen, technieken en sferen wat zijn signature sound maakt.

Tourschema in Europa bestaat uit de volgende data:

Donderdag 27 april: Eventim Apollo – Londen, Verenigd Koninkrijk
Zaterdag 29 april: Zorlu Performans Sanatlari Merkezi – Istanboel, Turkije
Zondag 30 april: Congresium Ankara – Ankara, Turkije
Dinsdag 2 mei: nnb – Brasov, Roemenië
Donderdag 4 mei: nnb – Boekarest, Roemenië
Zaterdag 6 mei: nnb – Sibiu, Roemenië
Dinsdag 9 mei: National Palace of Culture, Hall 1 – Sofia, Bulgarije

Kitaro’s nieuwste DVD, Kojiki and the Universe, is een experiment in het samenvoegen van muziek van het album Kojiki met beelden van het universum. Deze combinatie zal zijn debuut genieten in San Rafael in California en bevat time-lapse beelden met real-time beelden die geleverd zijn door NASA en Kyoto Universiteit. Verder zal hij met nieuwe muziek komen, namelijk Sacred Journey of Ku-Kai Volume 5, die de eerdere releases zullen opvolgen.

In de Japanse mythologie is Kojiki een verhaal die nauw verwant is aan de evolutie van het heelal. Het beschrijft de oorsprong van de hemel, aarde en de oprichting van de goden. Gebruikmakend van Kitaro’s Kojiki score als soundtrack, is de DVD een kroniek van astronomisch onderzoek, evenals een mooie introductie tot de moderne astronomie voor iedereen.

Zijn Ku-Kai series begon na de bekende dag 11 september 2011. Hij bevond zich die dag in het vliegtuig van Japan naar Los Angeles, waarbij hij uiteindelijk in Hawaii terechtkwam, gezien zijn vliegtuig daarnaartoe werd omgeleid. Hij moest daar een aantal dagen verblijven en tijdens deze periode van ongeloof en onzekerheid begon hij met het concept die men tegenwoordig kent als Ku-Kai serie waarbij de luisteraars naar de 88 heilige tempels gaat die zich bevinden op de eiland van Shikoku in Japan. Inmiddels zijn er al 4 volumes uitgebruikt en is volume 5 onderweg.

Bron: Domo Music

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?