10 dingen die je niet mag missen op Tomocon 2017

Het duurt niet lang meer of het is alweer tijd voor de vierde editie van TomoCon in Oss op 8 en 9 april. Er zijn nog steeds kaartjes te koop. De organisatie achter de conventie probeert uit te pakken door het aanbieden van nieuwe toevoegingen, zoals een nachtprogramma, gratis busvervoer, een camping en meer ruimte voor activiteiten.

TomoCon 2017

Tijd voor een lijstje van 10 dingen die je volgens AVO Blog niet mag missen.

1. Deshima Sounds

Deshima Sounds is geen onbekende voor de bezoekers van de Tomo-evenementen. Op de 2017-editie van TomoCon is het op de zaterdag tijd om te dansen op de muziek die de Dj’s van Deshima Sounds je gaan voorschotelen. De party begint om 20.00 uur en zal zo ongeveer tot middernacht duren.

2. Tomocon Superstar

Zing jij de sterren van de hemel? Bij Tomocon Superstar sta jij en je zangtalenten in het middenpunt. Maak het publiek gek en enthousiasmeer de jury! De winnaars ontvangen een prijs en eeuwige roem! Er wordt niet alleen gelet op zangtalent, maar ook op presentatie! Je kunt alleen optreden, als duo, trio, kwartet of zelfs in koor! Inschrijven voor Tomocon Superstar is nog steeds mogelijk, het formulier is hier te vinden. De wedstrijd zelf zal op de zondag van TomoCon plaatsvinden.

3. Optreden Yosakoi dansgroep Raiden

Yosakoi is een Japanse festivaldans die stamt uit de jaren ’50 van de vorige eeuw. De stijl van dansen verschilt per team, maar kenmerkend is het gebruik van houten klappertjes (naruko) en het terugkeren van bepaalde motieven in de muziek.
Dansgroep Raiden (雷電, donder en bliksem) is opgericht in 2011 en is het yosakoiteam van de Universiteit Leiden, en onderdeel van de studievereniging LVSJK Tanuki. Naast het dansen op al bestaande traditionele nummers zoals de vissersdans Soran Bushi gebruiken zij ook hun eigen choreografieën. Het belangrijkste voor Raiden is plezier hebben tijdens het dansen, en zij hopen dat ook over te kunnen brengen op het publiek.

4. Lezing over Deshima

We kennen Roderick Leeuwenhart onder andere van zijn Pindakaas en Sushi boekenreeks, maar naast het schrijven van verhalen kan hij ze ook prima vertellen. Tijdens TomoCon gaat hij vertellen over Deshima. Honderden jaren was Japan afgesloten van de buitenwereld: niemand mocht erin. Niemand? Nee, één land kreeg een klein eilandje toebedeeld om handel op te drijven. Dat land was Nederland en het eiland heette Dejima. Dit was het begin van de bijzondere relatie tussen Nederland en Japan. Deze lezing staat gepland op zaterdag 8 april.

5. Optreden Dress Up Town

Muziek is niet te missen op een conventie en dat weet de organisatie van TomoCon ontzettend goed. Ze geven dit jaar het podium aan een gloedjenieuwe band die op zaterdag twee optredens gaat geven: Dress Up Town. De band komt met anime covers en eigen popliedjes met inspiratie van J-Popartiesten als Kyary Pamyu Pamyu en BABYMETAL.

6. Cosplay Dance Competition

Voor de liefhebbers van dansen op animemuziek, maar vooral de muziek van idol anime, is de Cosplay Dance Competition zeker een activiteit die je niet mag missen. Op TomoCon krijgen idols een eigen plekje op het podium waarbij ze hun danskunsten kunnen laten zien, terwijl ze zingen (lipsyncen) op de muziek. Het is ook leuk om te zien hoe de dans acts in elkaar zitten en kunnen eventueel inspirerend werken. Aanmelden is nog steeds mogelijk, de competitie staat gepland op de zaterdag.

7. Gameroom

Een stapeltje namen zorgen voor de Gameroom tijdens TomoCon (in2gaming, GameRoomS.nl en Red Dot Commerce) en dan mag je ook wel wat verwachten qua namen wat betreft de games: Persona 5, Kingdom Hearts HD 2.8, Naruto Ultimate Ninja Storm 4: Road to Boruto, maar ook retro games en competities. Zeker het bezoeken waard!

8. Diverse manga workshops van Enchantalled

Mocht je interesse hebben in manga tekenen en wil je hieraan een begin maken of beter worden? Tijdens TomoCon, het gehele weekend, zullen er diverse manga workshops plaatsvinden voor beginners tot aan gevorderden. Deze workshops worden gegeven door Enchantalled. De diverse workshops gaan over hoofdpersonage voor je manga/stripboek ontwerpen, gezichten, emoties, lichaam en dynamische poses. Je bent welkom om binnen te komen en hoeft niet van te voren aan te melden om mee te doen.
Workshops Emoties en Gezichten zullen op de zaterdag plaatsvinden vanaf 13.00 uur. Het zijn twee aparte workshops van ieder een uur lang. Workshops Lichaam en Hoofpersonages zullen op de zondag plaatsvinden vanaf 13.00 uur. Het zijn twee aparte workshops van ieder een uur lang.

9. Horror Night!

Voor het eerst in de geschiedenis van Tomo-evenementen gaat TomoCon een nacht door en dus moet het programma ook doorgaan. De organisatie is gekomen met het idee van een horrornacht waarbij je de engste spellen kunt spelen in de gameroom. Denk maar aan: Resident Evil met een VR headset. De Horror Night! begint om middernacht en gaat door tot 7 uur in de ochtend.

10. Tomocon Speedmeet

Een leuke manier om nieuwe vrienden te maken! Tijdens de Speedmeet kun je in korte tijd nieuwe mensen ontmoeten en leren kennen. In 3 minuten tijd wissel je informatie uit met diegene die bij jou aan tafel zit en leer je het een en ander over elkaar. Wanneer de tijd om is, wordt er van tafel gewisseld en zit je tegenover de volgende deelnemer. Ook bij deze persoon heb je weer 3 minuten de tijd om elkaar te leren kennen. Wanneer de tijd om is en iedereen aan de beurt is geweest heb je een hoop nieuwe mensen ontmoet. Hierna is er de mogelijkheid om in alle rust elkaar nog beter te leren kennen. Je hoeft niet niet op te geven voor de Speedmeet. Deze activiteit heeft een vrije inloop. Vanwege de verwachte drukte wordt de Speedmeet zowel zaterdag als zondag gehouden tijdens Tomocon 2017.

Zoals gemeld zal TomoCon 2017 plaatsvinden op 8 en 9 april. De locatie is De Berchplaets in Oss. Tickets kosten voor de zaterdag kosten in de voorverkoop € 12,99 en zondag € 9,99 en voor het gehele weekend € 20,99 en is inclusief busvervoer vanaf treinstation Oss. Mocht je aan de deur willen kopen en er zijn nog steeds kaartjes, dan ben je duurder uit. Kaartjes voor de zaterdag kosten dan € 25,00 en zondag € 15,00. Er zijn nog steeds campingplekken te verkrijgen. Meer informatie daarover vind je op de website.

Bron: TomoCon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?