MV Review: Sioux – Last scene

Na het stoppen van de visual kei band amber gris, besloot gitarist Kaname. een eigen band te starten: Sioux. Samen met gitaristen Soa en Ciela, drummer YACHIRU en ex-THOMAS drummer Lotto werd in augustus de band gestart. In oktober kwam de maxi single hue uit en begon de band ook met optredens. In april staat de volgende release gepland: een single genaamd Last Scene. Daar is een aantal dagen terug een promotionele muziekvideo van uitgekomen.

Sioux 2017

Last Scene gaat klein van start met een mooi samenspel van gitaren. Inmiddels zie je in de video de bandleden slaan apart van elkaar een deken om zich heen, maar dat snap ik wel… de start van het lied zorgt voor kippenvel. Nadat de sfeer is gezet in 45 seconden lijkt de zanger het liedje in te springen door het liedje groter te maken door zijn zang. Er zit meteen leven in het liedje.

De kleur is bijna weggetrokken uit de beelden van de video, dit zorgt voor rust en mysterie terwijl de bandleden ergens naar op zoek zijn. De video speelt zich af in een bosrijke omgeving en een grot, waardoor het mysterieuze van de video zeer versterkt wordt. Last Scene is een ballad welke vanaf de helft van het liedje een beetje rommelig in het gehoor ligt, door de overloop van diverse toevoegingen van stijlen en snelheden in de muziek. Bij elkaar genomen is het een fraai liedje van bijna vijf minuten waarbij de stem van Kaname. en de instrumenten een goede samenwerking ten gehore laten brengen.

Score: 70/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?