Japan Open Café gaat over de relatie tussen Japan en Verenigde Staten

De Leidse Alumni Kai “Van hier tot Tokyo” organiseert in samenwerking met de Nederlands-Japanse Vereniging (NJV) het tweemaandelijkse Japan Open Café. De aankomende editie vindt plaats op woensdag 29 maart in Bazaar of Ideas in Den Haag.

Het is de eerste editie van 2017 en het onderwerp focust zich op Japan en de Verenigde Staten en de relatie ervan. Is deze aan het veranderen na de inauguratie van Donald Trump als de 45ste president van de Verenigde Staten? Wat betekent dit voor de landen die een sterke relatie hebben met dit land, zoals Japan?

Premier Abe was één van de eerste wereldleiders om Trump te bezoeken in zijn presidentschap in februari. Trump heeft al diverse aanpassingen gemaakt in het Verenigde Staten – Azie belied, zoals het terugtrekken van de Trans-Atlantische Partnerschap (TPP). Ook wordt er gekeken naar de positie van Japan naar Europa toe.

Sprekers voor deze avond zijn Noriyuki Oka en Bryce Wakefield. Noriyuki Oka is een media professional met een brede achtergrond en is momenteel gevestigd in Singapore. Hij is een schrijver van artikelen voor diverse nieuwswebsites zoals CNET Japan. Zijn vakgebied varieert van business en marketing technologie. Hij zal tijdens Japan Open Café de volgende vraag bespreken: “Hoe zien de Japanners Donald Trump?”
Bryce Wakefield is een universitair docent in Leiden sinds 2012. Tot die tijd was hij gebaseerd op het Woodrow Wilson Center in Washington DC, waar hij werkte aan Japanse politieke kwesties. Hij komt uit Nieuw Zeeland, is gespecialiseerd in moderne Japanse politiek en heeft een aantal publicaties op zijn naam zijn. Hij zal zijn visie delen over de relatie tussen de Verenigde Staten en Japan vanuit een geopolitiek perspectief, met nadruk op de geopolitieke uitdagingen die de Japanse regering kan ondervinden onder Trump.

Het Japan Open Café heet iedereen met een interesse in Japan welkom! Het doel is om op informele wijze een platform te creëren voor mensen die zakelijk of uit interesse met Japan bezig zijn, in wat voor vorm dan ook. De organisatie wil de mogelijkheid bieden om connecties op te doen, kennis te delen en ideeën te bespreken met mensen uit verschillende sectoren en uiteenlopende achtergronden. De locatie is Bazaar of Ideas aan Hoefkade 11 in Den Haag.

Bron: Japan Open Café

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?