Museum Volkenkunde komt met COOL JAPAN weekend

Naar aanleiding van de aankomende tentoonstelling COOL JAPAN, zal Museum Volkenkunde een COOL JAPAN weekend organiseren. Twee dagen lang zal het museum dan in het teken staan van ‘Cool Japan’ op 29 en 30 april. 

Mocht je nog niet bekend zijn met de tentoonstelling, lees dan de aankondiging hier. De tentoonstelling COOL JAPAN zal vanaf 14 april te bezoeken zijn.

Op zaterdag 29 en zondag 30 april kun je volgens Museum Volkenkunde je hart ophalen als je een liefhebber bent van Japan. Je kunt allereerst de tentoonstelling bezoeken, maar ook gratis shows en demonstraties bijwonen, meedoen met de rondleidingen en talks die allemaal in het teken staan van de wereldwijde fascinatie voor de Japanse beeldcultuur.

Je kunt ook actief meedoen. Denk maar aan manga tekenen, (snoep)sushi maken, meedoen met de martial arts kunst Aikido of de Japanse kunstvorm om gebroken servies en potten te repareren: Kintsugi.

Neem tijdens de rondleiding een uniek kijkje achter de schermen bij COOL JAPAN, proef verschillende soorten sake, ontmoet een echte robot of kom lekker gamen op klassieke arcade speelkasten.

Het definitieve programma is te bekijken op de website van Museum Volkenkunde.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?